Skocz do zawartości

Pakiet Repair Inclusive

sosen85

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy usługi Pakiet Repair Inclusive, a konkretniej:

7CK Pakiet Repair Inclusive - 5 lat / 200.000km

Czy poza zamówieniem i wszelakimi (nieoficjalnymi) dekoderami VIN on-line, istnieje możliwość zweryfikowania, czy samochód posiada wykupioną powyższą usługę?

Pytanie do posiadaczy usługi Pakiet Repair Inclusive, a konkretniej:

7CK Pakiet Repair Inclusive - 5 lat / 200.000km

Czy poza zamówieniem i wszelakimi (nieoficjalnymi) dekoderami VIN on-line, istnieje możliwość zweryfikowania, czy samochód posiada wykupioną powyższą usługę?

Dekoder vin ci tego nie wykaże jak było dokupione po odbiorze auta. Tylko weryfikacja w serwisie lub w aplikacji BMW.

Pozdrawiam

Maciek

• 1 rok później...

Mam taki pakiet - 7CK - w swoim X3. Teraz auto jest w serwisie i naprawa mechaniczna przedłuża się z powodu braku jednej części. Panowie z ASO mówią, że jeszcze około tydzień - trudno mieć o to do nich pretensje, bo to co potrzebne zamówili od razu - po prostu nie ma w magazynie.

Czy ktoś jest zorientowany, czy w ramach tego pakietu (7CK) przysługuje bezpłatne auto zastępcze w takiej sytuacji?

2 godziny temu, MarekX3 napisał(a):

Mam taki pakiet - 7CK - w swoim X3. Teraz auto jest w serwisie i naprawa mechaniczna przedłuża się z powodu braku jednej części. Panowie z ASO mówią, że jeszcze około tydzień - trudno mieć o to do nich pretensje, bo to co potrzebne zamówili od razu - po prostu nie ma w magazynie.

Czy ktoś jest zorientowany, czy w ramach tego pakietu (7CK) przysługuje bezpłatne auto zastępcze w takiej sytuacji?

Nie, w ramach pakietu nie masz auta zastępczego, ale jeśli jest to np. naprawa gwarancyjna to powinieneś dostać auto zastępcze. A jeśli to po prostu część zakwalifikowana do wymiany przez zużycie/eksploatację to auto nie przysługuje.

W ramach BRI samochód zastępczy nie przysługuje, ale przysługuje w ramach BMW Mobile Care. W przypadku samochodów serwisowanych zgodnie z terminem w razie konieczności naprawy przysługiwał samochód zastępczy. Tak było w moim przypadku - pojechałem na akcję serwisową i przy okazji stwierdzono uszkodzenie wymagające naprawy z BRI (było to w trzecim roku użytkowania samochodu, więc po upływie ustawowej gwarancji). Samochód musiał zostać w serwisie i zorganizowano mi samochód zastępczy. 

Więc zapytaj w serwisie, może w Twoim przypadku będzie podobnie.

2 godziny temu, pulower napisał(a):

W ramach BRI samochód zastępczy nie przysługuje, ale przysługuje w ramach BMW Mobile Care. W przypadku samochodów serwisowanych zgodnie z terminem w razie konieczności naprawy przysługiwał samochód zastępczy. Tak było w moim przypadku - pojechałem na akcję serwisową i przy okazji stwierdzono uszkodzenie wymagające naprawy z BRI (było to w trzecim roku użytkowania samochodu, więc po upływie ustawowej gwarancji). Samochód musiał zostać w serwisie i zorganizowano mi samochód zastępczy. 

Więc zapytaj w serwisie, może w Twoim przypadku będzie podobnie.

Dziękuję - cenne wskazówki

3 godziny temu, scooterek napisał(a):

Nie, w ramach pakietu nie masz auta zastępczego, ale jeśli jest to np. naprawa gwarancyjna to powinieneś dostać auto zastępcze. A jeśli to po prostu część zakwalifikowana do wymiany przez zużycie/eksploatację to auto nie przysługuje.

Auto ma 5 lat i tuż przed upływem terminu BRI zostało oddane do serwisu (przez szyberdach się leje na myjni; przetkanie odpływów nie pomogło - jest konieczna większa akcja - czegoś tam nie mają - jest w serwisie już 3 tygodnie i w/g ASO będzie kolejny tydzień - wytrzymam dzięki samochodowi żony i Uberowi, ale wkrótce muszę uzyskać samodzielną mobilność).

Tak czy inaczej - dzięki za odpowiedź

Na razie nie próbowałem. Kilka dni temu obiecali mi naprawę do końca tego tygodnia i ja to zaakceptowałem.

Zapytam o samochód zastępczy, jeżeli nie uda się naprawić i wydać mi auta do poniedziałku rano.