Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
halogenów nie musisz zmieniać szpary jest taka przynajmniej u mnie że nie widać wiec moim zdaniem nie ma sensu kupowac z tyłu tylko ślizgi
  • Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
moim zdaniem warto kupić podróbkę ja miałem 2 oryginały ale ktoś mi podjebał (w dziwny sposób ale to dłuższa historia) kupiłem dwie podróbki i leżą jak ta lala.
Opublikowano
Dzięki koledzy. Dzięki Wam kupię zaślepki spryskiwaczy Xenonu zanim oddam zderzak do malowania. Czyli śmiało mogę brać zamiennik halogenu DEPO? Nie ma problemów ze świeceniem/parowaniem halogenu? Spasowanie jest O.K?
Opublikowano
Dziękuję Ci kolego za odpowiedź. Na zaślepki spryskiwaczy zwrócę uwagę. Co do halogenów chyba zdecyduje się na DEPO. Liczę się z tym ze po jakimś czasie halogen może gorzej świecić ale trzeba zadać sobie pytanie ile razy w ciągu roku korzystamy z halogenów i przede wszystkim stosunek cenowy. Jaką kostkę/wiązkę muszę kupić do halogenów z M pakietu? Jeszcze raz dzięki.
Opublikowano
Dzięki koledzy. Jeszcze jedna rzecz. Muszę kupić 2 nadkola to jasne,ale oprócz tego muszę zmieniać ślizgi zderzaka przedniego? Mocowania halogenów również kupić? Pytam, gdyż chce zamówić wszystko do przedniego zderzaka. Zderzak mam ale jest goły, a chcę zamknąć kwestię przodu.
Opublikowano
PS: Ślizgi najlepiej kupować na tył tutaj ponieważ na allegro używki kosztują zazwyczaj 120-160 zł a tu mamy nówkę w takiej cenie.
Opublikowano
Ślizgi zamierzam kupić nowe. Ślizgi zmieniam tylko z tyłu tak? Przód zostaje po staremu?

Tak, przód zostaje. Tył zmieniasz. Jakbyś jednak szukał na allegro to tak jak już ktoś wcześniej wspomniał, m pakietowe są koloru białego.

Opublikowano
Dziękuję koledzy za pomoc. Jeszcze jedna rzecz. Przy zostawieniu nadkoli które teraz mam do zderzaka M pakietowego w którym miejscu zrobi się szpara? Ma ktoś może fotkę jaką to wygląda?
Opublikowano
Nie wiem co wy z tymi szparami macie ale u mnie nic takiego nie występuje, może kwestia po prostu konkretnego modelu/przypadku. Mam standardowe nadkole i zderzak m pakiet i problemu nie ma nigdzie.
Opublikowano
Właśnie dlatego kolego chcę się upewnić, bo 1 nadkole to koszt 270zł. Wolę się dlatego dowiedzieć czy/jak i gdzie ewentualnie występuje szczelina między na nadkolem a zderzakiem. Wiąże się z tym że trzeba je wymienić ale czy oby napewno?
Opublikowano
Ja bym nie kupował nadkoli. Złóż najpierw zderzak a póz jej jak sie okaże ze lipa to założysz nadkole. Do założenia nadkola nie trzeba ściągać zderzaka.
Opublikowano
Właśnie dlatego kolego chcę się upewnić, bo 1 nadkole to koszt 270zł. Wolę się dlatego dowiedzieć czy/jak i gdzie ewentualnie występuje szczelina między na nadkolem a zderzakiem. Wiąże się z tym że trzeba je wymienić ale czy oby napewno?

ja bym nie szalał z kosztami, chyba że lubisz mieć nowe ale ja płaciłem za idealne 50 zł /sztuka więc nie widzę sensu tyle płacić

Opublikowano
Dziękuję koledzy za pomoc. Macie rację koledzy,najpierw założę zderzak: jak szpary będą zbyt duże poszukam używanego nadkola bo nie ukrywajmy:270zł za 1 nadkole to trochę sporo biorąc pod uwagę całość. Jeszcze raz dzięki :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

NIe znalazłem odpowiedzi na pytanie czy pod wzmocnienie czołowe o numerze 51 64 7 058 59 (zwykle) można bez problemu zamontować zderzak M-Pakiet przed liftem. Wiem, ze są dwa rodzaje wzmocnień czołowych.

Z gory dzięki z pomoc.

http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/Europe/325xi-N52/L-N/browse/vehicle_trim/front_panel_body_parts_engine_compartm/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Problem mam znaleźć zderzak m pre lci z PDC ale bez sprysków, gdzie tego szukać ? A może nowy kupić są jakieś na allegro ale to chyba nie są oryginały więc czy będą pasować???
Opublikowano
Na xenonik to mnie nie stać :(

Jak malując mogą zlikwidować spryski? Chodzi o to żeby widoczne to nie było..

Prawdopodobnie używając włókna szklanego i szpachli w miejscu gdzie powinny być spryski, później malują i śladu nie ma.