Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nie działają przyciski na kontrolerze i drive

Jest to: menu,back,options,tel

Reszta jak i samo pokrętło działa bez zarzutu.

Czy ktoś może miał podobny problem i wie co może być przyczyną

Proszę o odpowiedź.

BMW E87 2009

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zalana i zgnita plytka.w celu weryfikacji zacznij zawsze od odpuecia tasmy od dolu, żebys jej przez przypadek nie rozerwał, jak ja to zrobilem :D Latanie jej to masakra.
Opublikowano
W czasie kiedy ja posiadam ten samochód a to już prawie 2 lata nigdy mi się tam nic nie wylało, coś innego może być przyczyną?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej nie. Do kontrolera nie przychodzi 20 kabli, ktore odpowiadaja za kazdy przycisk. Po prostu powoli gnilo i sie spitoliło. Moj OPTION i BACK padł tydzien po zakupie. Jak wyjalem kontroler, bylo widać pod plastikiem, ze jakis sok pomaranczowy tam byl.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jako ze naprawa elektroniki to moj zawód, to sobie naprawiłem płytkę. Taśmę, którą wyrwalem, przy rozbieraniu kontrolera, też naprawilem. Najważniejsze przy rozbieraniu kontrolera, zacząć od spodu od wyjecia klapki i odpiecia taśmy. Sama plytke jak bedziesz mial w reku obejrzyj czy nie jest zgnita i czy sie nie klei. Naprawic sie ja da, uzywane sa za spora kasę.
Opublikowano

Fajnie bardzo dziękuję.

Zauważyłem też problem ze właściwe to sobie skacze samo z siebie chyba na tel options i menu uważasz że to ta płytka kiedyś zalana? Czy może to rzuca inne światło :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To tym bardziej obstawiałbym zalanie, ale nie fowiesz sie poki nie rozbierzesz. Wyciaga sie to dość łatwo. Podwarzasz caly ten plastik w ktorym siedzi kontroler i reszte robisz już w domu. Nic więcej nie trzeba rozbierać.