Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym prosić o radę doświadczonych i po przejściach. Mam F04 2013 z Japoni z przebiegiem 45000 km silnik benzyna 3,0l N 55.

Zapaliła się lampka check engine. Błędy sondy lambda przednia i tylna. ASO Szczecin . Kupiłem wymieniłem. Po przejechaniu 300 km. Znowu się pali. Inny bmw specjalista powiedział za niskie ciśnienie pompy wys cis . Kupiłem wymieniłem . Po 300 km lampka znowu sie pali . A zaznaczam , ze

Świece zapłonowe kupiłem i wymieniłem już na samym początku. Błędy cały czas pokazują sondy przednia i tylna. Inny BMW specjalista mówi ze dostaje sie powietrze gdzieś bokiem, trzeba rozebrać doloty i sprawdzić . Auto ma teraz 63000 km i praktycznie lampka cały czas sie pali.

Jakies pomysły ? Rady? Fenks!

Opublikowano
Zostaw auto u jakiegoś specjalisty od BMW a nie u wymieniaczy naciągaczy bo pokazało sonde to sonda.....Tylko analiza parametrów pracy silnika wskaże gdzie szukać przyczyny. Błąd sondy jest tylko efektem końcowym i zapewne nie dotyczył sondy tylko tego, że sonda wskazała sterownikowi problem ze składem spalin.
Opublikowano

Jutro jadę w Koszalinie do BMW specjalisty. Zobaczymy jak się z@chowa i jak podejdzie do tematu. Trzeba ostro grzebać z komputerem.

Nie lubią tego , bo to dużo czasu zabiera a efekty nie pewne. Zobaczymy.

Opublikowano

Ponoć należy wgrać program na Europę. Teraz są ustawienia japońskie. Inne parametry paliwa itd.

Zobaczymy ….