Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kilka dni temu stalem sie szczesliwym posiadaczem e46.

Od samego poczatku miala kilka mankamentow.

Wczorak odebralem od mechanika. Wymienil kilka rolek, paskow, lacznik stabilizatora, olej,pompe wody i prawa poduszke pod silnikiem. Auto odebralem, pojechalem do pracy, po pracy wrocilem, postawilem pod domem i poszedlem spac.

Dzis rano chcialem wyjechac. Niestety sie nie udalo. Auto kreci i nie odpala.

Niestety nie mialem jak udac sie dzis do mechanika wiec podlaczylem elm'a i wyskoczyly mi takie oto bledy. Moze ktos cos zauwazy co moze miec wspolnego z tym problemem przy odpalaniu.

Screenshot-20230106-141202-Obd-Harry.jpg

Screenshot-20230106-141224-Obd-Harry.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety w przypadku BMW kody typu P... se można w tyłek wsadzić. Zainstaluj na telefon bimmer-tool Lite za darmo i odczytasz kody z silnika, ktore będa przydatne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i to sa kody ktore cos mowia

Pierwsze trzy sa od swiec zarowych lub ich sterownika. Czy sterownik jest ok, mozna pomierzyć po wyjeciu go z auta. Naprawiam je, to moge ci pomoc w diagnozie. Mozesz tez wymienic wszystko na raz.

43F2 to dodatkowy podgrzewacz cieczy chłodzacej uszkodzony. Nie ma wplywu na twoja usterke, tylko ciepłe powietrze na kabine leci później. To taka metalowa skrzynka po stronie kierowcy za lampą, dpsc spora.

42c2 nie wiem czy to czasem nie jest od czujnika w misce od poziomu oleju. Tu nie jestem pewien

41f2 to ci opisalo co to

No i 4b90 czyli powod nie odpalania. Za niskie cisnienie na szynie paliwowej. Nie wiem czy tym sprawdzisz jakie masz cisnienie na listwie podczas krecenia. Czesto powodem tej usterki jest uszkodzona pompa progowa paliwa, znajdujaca sie przy filtrze paliwa, czyli pod autem pod fotelem kierowcy.

Opublikowano
Tym programem bylo sprawdzone ze przy zaplonie na listwie nie bylo wogole cisnienia. Podobno powinno byc. Jak dalem zaplon bez krecenia to ciagle bylo 0 bar. W takim razie od czego zaczac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień ta podprogowa pompę paliwa. Ona powinna pomalować paliwo gdy dasz na zapłon. Skóra Ty co nie masz pompa uszkodzona. Ewentualnie sprawdź wtyczkę okablowanie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii