Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jestem posiadaczem BMW E91 Touring 320i 150KM

Mam wrażenie że dość mocno mi dymi z wydechu, kolor biały. Dzisiaj też świeżo wymieniłem olej (SHELL HELIX HX8 5W-30) oraz od razu filtr.

Poziom rozgrzania silnika też nie wpływa na ilość wydychanego białego dymu. Najbardziej widoczne jest to gdy nacisnę gaz na luźnym biegu na parkingu (wystarczy do dwóch tysięcy obrotów)

Czy macie jakieś pomysły co może być powodem zanim stwierdzę że trzeba wymienić uszczelkę pod głowicą i zrobię planowanie głowicy? Coś od najtańszej przyczyny.

Dodatkowo płyn od chłodnicy nie ucieka, oraz nie jest zabrudzony. Korek od płynu do chłodnicy również jest czysty.

Dorzucam link z filmem:

Przepraszam jeśli temat się powtarza.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Jak plyn nie ucieka to dym moze byc tylko niebieski. Cudow nie ma aby byl niebieski. Do zrobienia uszczelniacze zaworowe. Edytowane przez kkx5
Opublikowano
Jak plyn nie ucieka to dym moze byc tylko niebieski. Cudow nie ma aby byl bialy. Do zrobienia uszczelniacze zaworowe.

A gdyby były to uszczelniacze zaworowe to dym nie będzie niebieski? Oleju w dymu nie czuć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak plyn nie ucieka to dym moze byc tylko niebieski.