Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem Aneta ,to mój pierwszy post więc chciałam się przywitać.Jestem zainteresowana kupnem BMW 420D grancoupe xdrive z roku 2015.Pytałam sprzedającego czy w książce serwisowej są potwierdzenia że auto było serwisowane w ASO.Powiedział mi że auta z tego rocznika nie posiadają książek tylko są elektroniczne ,że poda mi numer Vin żebym sobie sprawdziła w ASO.Trochę mi to dziwne bo miałam F31 z roku 2013 i książkę posiadałam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W zależności od modelu , w odpowiednich okresach zaczęto likwidować tzw. papierowe książki serwisowe.

Np. mój model czyli BMW5 F11:od lipca 2013 posiada tylko książkę elektroniczną. Aby móc wydrukować historię auta w ASO , właściciel auta z dowodem rejestracyjnym może to zrobić. W twoim przypadku będzie to ograniczone. Jak znajdę informacje kiedy twój model BMW wprowadził elektroniczną książkę serwisową to ci napiszę.

Ps.

Wycofanie książki serwisowej dla pojazdów z centralnym wyświetlaczem informacyjnym (CID)

BMW: F15, F16, F26, F30, F31, F32, F33, F34, F35, F36, F45, F46, F48, F49, F52, F80, F82, F83, F85, F86, F87 z wprowadzenia seryjnego:

• dla wszystkich wersji wyposażenia specjalnego

Czyli twój model nie posiadał papierowej książki serwisowej .