Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam cic profesional z dyskiem twardym. Niestety nie dziala u mnie sterowanie głosem oraz w nawigacji brak lektora Mam w bagażniku moduł mulf2 high wraz z usb w podłokietniku i usb w schowku. Dlaczego nic nie dzial? Przy naduszeniu klawiszu na kierownicy mam info iż brak obslugi głosowej....Co zrobić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak rozwiazałeś certyfikaty FSC? Aktywowałeś FSC dla sterowania głosem? Opisz wszystko.
Opublikowano

Kody FSC zostały użyte by działała nawigacja która obecnie działa idealnie. NIe wiedziałem że trzeba użyć kodów fsc aby aktywować lektora....

A co z wybieranie głosowym? Czy moduł mulf2 high nie ma obsługi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krotko: po cholere ci obsluga glosowa w takim starym systemie jak cic? Co tam chcesz glosem odpalac. Lubie zabawy ale tutaj...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego pytam jak aktywowaliscie navi? Skryptem? Skąd miales kody?

A masz język ustawiony na Polski? Bo jesli tak to Polski w CIC nie jest obslugiwany:( Na Angielski lub Niemiecki sie przełącz

Jakie kody masz wrzucone pokaże ci np FSCTool.

Tu masz program

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/FSC+Generator

Tu masz instrukcje co i jak

https://admin.ecommerce.aruba.it/WebRoot/StoreIT5/Shops/57952/59D7/84FB/00A1/082D/EA56/0A0A/B010/08E3/cic_fsc_Ex_en.pdf

Do Voice Command musisz mieć FSC 0017 - ACCEPTED. Poza tym w VO opcje $620 i pokodowane wszystko.

P.S. Jak KKX napisal w tym systemie to sterowanie to lipa. W CIC, ktora ma aktualny soft C1A wszystko jest wgrane, razem z lektorem. Wystarczy zakodowac Polski i go ustawic. Jak masz stary firmware w liczniku lub w CIC to trzeba uaktualnic go, bo Polskiego nie będzie. Licznik możesz zrobic byle czym ale CIC tylko ICOM.

Opublikowano

Kupiłem od gościa cic który mi wyminiał bo miałem ccc busines. NIe wiem o jakie kody bo podobno wyciągnął jednostke z swojego auta i podłaczył u mnie.Zakodował i tyle. Zadnych kodów fsc nie wpisywał bo miał jeszcze problem z zakodowaniem jednostki.

Język polski mam w jednostce ale btak lektora a gosciu mówił że miał tylko wyciszył.Odnośnie wybierania głosowego nic nie robił bo nie umiał za bardzzo kodować...Ale nawigacja działa więc nie wnikam.Brakuje mi wybierania głosowego i lektora.Ale jeśli lektor nie jest po polsku to zrezygnuje ale wybieranie głosowe to naprawdę przydatna rzecz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam CIC na codzień w aucie z fabryki. Lektor Polski jest ( głos kobiecy). Wybieranie głosowe po Polsku brak i najgorsze, ze jak masz Polski wybrany, to nie mozesz do niej gadać nawet po angielsku.
Opublikowano
Czyli problemem jest jezyk polski cic? Ze brakuje komend głosowych? A wystarczyło powiedzieć call i nazwa kontaktu i dzwonił...Czyli co? Nic nie wymyślę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jeszcze raz drukowanymi napisze.

KOMEND GŁOSOWYCH DLA JEZYKA POLSKIEGO NIE MA.

LEKTOR POLSKI DLA NAWIGACJI JEST.

Opublikowano
Ok obsługa nawigacji po polsku jest. Miła kobieta się przywitała. Ale niestety brak sterowania głosowego nawet po niemiecku. Po naduszeniu przycisku na kierownicy jest informacja iż brak obsługi głosowej.Brak zakodowania czy cos=ś innego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak przelaczysz jezyk w navi na niemiecki, bądź angielski też nie dziala? Jesli nie to cos jest nie tak zakodowane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli chodzi o kodowanie mowy to normalnie wyglada to tak, ze dodajesz do VO opcje 620 i kodujesz CIC do ustawien po VO. Dodatkowo musisz miec kod FSC do aktywacji tego. A co ty masz narobione to nie wiem.

Jeżeli nie byloby nic kombinowane, to po odpaleniu jednostki u ciebie, miałbyś na szaro Navi, bo VIN by sie nie zgadzał z FSC. Ciezko mi powiedzieć co jest nie tak, ale sterowania głosem po Polsku w CIC nie ma i nie bedzie. Jedynie bedzie sterowanie, po ustawieniu angielskiego lub niemieckiego w tych językach, po poprawnym zakodowaniu.

Opublikowano

Trudno odpuszczam temat.... Działają wskazówki głosowe w nawi i to najważniejsze.

A jeszcze takie pytanie małe......Jak zaprogramować te 2 guziki z kierownicy? Romb i gwiazdkę? Bo w ccc było ale tutaj nie moge znalsć

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pytanie odnosnie kodów fsc.Sprzedawca wypiał się na mnie i teraz nie mam dostępu do kodów. Próbowałem zakupić na allegro niestety że miałem dokładaną nawigację kodów nie ma. Podobno została metoda by wymotować nawigację i na stole ją zrobić i koszt 600 zł.Czy jest jakiś inny sposób?