Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Panowie cały czas walczę(teraz przerwa w pracach że względu na święta)z tym autem co kupiłem synowi jest to compact 1.6ti+gaz .W czwartek wymieniłem odmę metodą bez demontażu kolektora tylko podstawa filtra oleju i alternator.Jakoś to poszło zrobić ale chciałem skasować błędy a nie można połączyć z ecu ani innymi sterownikami .Próbowałem też za pomocą aplikacji i też nie ruszy.Przedtem działało.Miałem odpiętą klemę minusową i plus ten co idzie przy filtrze kabinowym,żadnego zwarcia nie zrobiłem.Co mogło się stać.Dodam że inpa zapłon wykrywa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź bezpieczniki, jest taki, który odpowiada za obd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdziłem bezpieczniki całe.Orientuje się ktoś jakie napięcie powinno być na opinie 7 i 8.Sprawdzałem 1 i 16 i jest 12volt masa na 4i5 też jest
Opublikowano

Wcześniej miałeś możliwość połączenia się z ECU?

Jak LPG jest wpięte w obwód OBD II (chyba Linię-K) to trzeba wyjąć bezpiecznik z zasilania instalacji LPG i być może rozwiąże to problem.

Opublikowano
Strzał w 10 wyjąłem bezpiecznik i połączył się bez problemu.Miałem przedtem też jeden raz podłączone i za którymś razem się połączył tylko co chwilę zrywało połączenie.Teraz jak wyjąłem bezpiecznik to jest ok.Dziękuję za pomoc.