Skocz do zawartości

E39 Nie otwiera/zamyka się z pilota

Veruse

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od jakiegoś czasu posiadam E39, od początku zakupu nie działało w niej otwieranie i zamykanie z pilota, sprawdzałem miernikiem i wychodziło ok 3.30v

płytka jest w paru miejscach delikatnie czymś jakby, zalana ale jest to taka dziwna struktura, bez najmniejszego problemu da sie to zdjąć, ale nie wydaje mi się by to miało jakiś wpływ na to. Próbowałem kodować ale bez rezultatów, może powinienem kodować innymi sposobami aż do skutku? ma ktoś jakieś pomysły co na to poradzić? albo jak jeszcze inaczej to zakodować?

Aktualnie jestem skazany na otwieranie z klucza, wsadzając do zamka...

Mowa jest o fabrycznym centralnym czy dokładanym?

Wydaje mi się że fabryczny, samochód jest z 2000r więc dziwne jakby nie miało oryginalnie centralnego.. Dodam jeszcze, że zamykanie i otwieranie na przycisku w konsoli środkowej działa za każdym razem.

Jeżeli to istotna informacja, no to mam dwa kluczyki z akumulatorem, widziałem że w jednym była wymieniana bateria, o oznaczeniu LIR2025 3.6V.

Istniały w ogóle bez fabrycznej centralki? wiem że były bieda wersje bez tylnych el. szyb..

• Zasłużeni forumowicze

Nie podałeś rocznika w pierwszym poście, pierwsze egzemplarze E39 można było kupić bez sterowania radiowego. Jak bateria sprawna to warto sprawdzić czy piloty wogole nadają sygnał, jak ktoś wymieniał baterie to możliwe że przy rozcinaniu klucza (klucz typu diament) mechaniczne oderwał jakiś kondensator lub rezystor. Masywny krok to sprawdzić odbiornik pilotów i moduł GM. Zwróć jeszcze uwagę na jakiej częstotliwości nadają piloty, powinno na nim pisać 315 lub 433Mhz

Jak masz możliwość to wyjmij płytkę pilota zrób zdjęcia w dobrej jakości z obu stron i wrzuć tutaj.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)

Jak mogę to sprawdzić czy nadają sygnał? jestem w tym totalnie zielony... Co do pilota, pisze na nim 433Mhz

Tutaj fotki tej płytki. Wygląda jak wygląda... No i właśnie ciągle nurtuje mnie jedno i to samo pytanie, czy ona w ogóle działa, bo patrząc na nią to nie wygląda zbyt dobrze

https://i.imgur.com/LL1WLwP.jpg

https://i.imgur.com/OkgCBlq.jpg

Może warto pomyśleć o zakupie nowej? o ile jeszcze sie taką samą gdzieś znajdzie.

Jak mogę to sprawdzić czy nadają sygnał? jestem w tym totalnie zielony... Co do pilota, pisze na nim 433Mhz

Tutaj fotki tej płytki. Wygląda jak wygląda... No i właśnie ciągle nurtuje mnie jedno i to samo pytanie, czy ona w ogóle działa, bo patrząc na nią to nie wygląda zbyt dobrze

https://i.imgur.com/LL1WLwP.jpg

https://i.imgur.com/OkgCBlq.jpg

Może warto pomyśleć o zakupie nowej? o ile jeszcze sie taką samą gdzieś znajdzie.

Widać że już tam było smarkane lutownicą. Zobacz czy wlutowane źródła zasilania to aby napewno akumulatorki a nie zwykle baterie.

Mi też nie działało a akumulatorek pokazywał na mierniku napięcie 3v. Mimo tego klucza nie szło zakodować bo energii było za mało. Wymieniłem akumulatorek , zakodowałem i działa.

• Zasłużeni forumowicze
Ogólnie rzecz biorąc ktoś to bardzo brzydko zrobił, jednak wygląda że wszystkie elementy na płycie są. Najlepsze wyjście to podjedź do jakiegoś fachowca co dorabia klucze do aut i niech sprawdzi czy kluczyk nadaje.

Ogólnie rzecz biorąc ktoś to bardzo brzydko zrobił, jednak wygląda że wszystkie elementy na płycie są. Najlepsze wyjście to podjedź do jakiegoś fachowca co dorabia klucze do aut i niech sprawdzi czy kluczyk nadaje.

Fakt, chyba to będzie jedyne dobre wyjście.. Tylko z tym będę musiał zaczekać.

Wczoraj zauważyłem że padł akumulator i na jego ostatkach sił zamknąłem auto, dziś chciałem go podładować więc chcąc otworzyć mechanicznie nic się nie zadziało. Wcześniej zdarzało się otwierać parę razy mechanicznie i za każdym razem się otwierało. Dodam że bagażnika nie idzie otworzyć z klucza gdyż jest zablokowany.

Wczoraj zauważyłem że padł akumulator i na jego ostatkach sił zamknąłem auto, dziś chciałem go podładować więc chcąc otworzyć mechanicznie nic się nie zadziało. Wcześniej zdarzało się otwierać parę razy mechanicznie i za każdym razem się otwierało. Dodam że bagażnika nie idzie otworzyć z klucza gdyż jest zablokowany.

Trochę lipa ale podobno można podać napięcie na lampkę od tablicy i powinno się dać otworzyć auto centralnym.

Trochę lipa ale podobno można podać napięcie na lampkę od tablicy i powinno się dać otworzyć auto centralnym.

Ta, słyszałem o tym sposobie, ale myślałem czy może nie spróbować podpiąć się pod kamerkę cofania, bo takową posiadam. Tylko wyjąć jej nie wyjmę, więc nawet nie wiem czy zatrybi

• Zasłużeni forumowicze
Nic to nie da, bagażnik żeby kluczem otworzyć to trzeba mocniej przekręcić, tam jest spory opór. Najlepiej podać napięcie na czerwony gruby przewód alternatora lub rozrusznika, masę na silnik.

Nic to nie da, bagażnik żeby kluczem otworzyć to trzeba mocniej przekręcić, tam jest spory opór. Najlepiej podać napięcie na czerwony gruby przewód alternatora lub rozrusznika, masę na silnik.

W sumie racja. Ale właściwie to nie było tematu, przed chwilą jeszcze raz zdesperowany podbiłem do drzwi... I ku mojemu zdziwieniu drzwi się odblokowały.. Magia

chcąc otworzyć mechanicznie nic się nie zadziało.

Przekręcasz kluczem w zamku w lewo aż będzie w poziomie. Wtedy mechanicznie podnosisz rygiel bez prądu.

No właśnie u mnie tak zauważyłem. Jest jeden skok otwiera elektrycznie a jak się przekręci dalej to rygiel wyskakuje "mechanicznie" u mnie tak jest ale po co ktoś nagrywał filmik jak otworzyć BMW bez aku? Że bez prądu się nie da...

• Zasłużeni forumowicze
Wkładka potrafi się rozsypać, szczególnie gdy rzadko się z niej korzysta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Wkładka potrafi się rozsypać, szczególnie gdy rzadko się z niej korzysta.

Łe to mi szczęście w nieszczęściu dopisało że całe pół roku otwierałem drzwi zamkiem. Bo central szwankował a jak doszedłem do ładu to zaraz po tym bateria w kluczu padła. Niedawno dopiero wymieniłem. Ale przez ten czas zamek w drzwiach był cały czas zapracowany.