Skocz do zawartości

[M52TUB20] wysokie długoterminowe korekty

v1ck

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Jak dla mnie jest ok, długoterminowe zanim się zmienia to trochę zajmie, jak nie masz inpy żeby skasować adaptacje to odepnij aku na godzinkę, następnie uruchom silnik i daj mu popracować aż się rozgrzeje to temp roboczej. Wszystko na pb.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)

Nagranie jest właśnie po zerowaniu korekt i przejażdżce na PB około 30km.

Auto chodziło jakieś 30 minut do rozgrzania, korekty były bliskie 0, długie i krótkie.

Pojeździłem trochę i długie już złapały to co widać na filmie.

Jak zdejmę zaślepkę z kolektora to widać po stft od razu lewe powietrze i słychać zmianę pracy.

Dolot mam na pewno szczelny, sprawdzałem też na odpietym serwo żeby go wykluczyć, jest to samo.

Na wolnych obrotach czuć, że delikatnie trzęsie.

Czy jak cieknie spod tego napinacza to tam też może zaciągać lewe powietrze?

• 4 tygodnie później...

A jednak nieszczelnosc !

Nowe gumy w dolocie, uszczelki, i opaski a nadal zaciaga lewizne...

o ciekawe, dym jej nie znalazl, dopiero psikanie plakiem i podglad na STFT. Dopiero w okolicy DISy wartosci leca mocno na minus.

Sama DIS`a jest sprawna, trzyma cisnienie , klapka zostaje w miejscu przy zatkanym otworze. Oring nowy, ale mam teraz co do niego watpliwosci bo przegladajac teraz w necie zdjecia ORI, moj wyglada na troche cienszy.

O ile na disie jest rowek, tak w kolektorze juz nie, wiec dokrecanie DISy na sile nie ma raczej sensu.

Nie wiem tylko czy to pudlo jest napelniane przez kolektor przez ta mala dziurka przy klapce, czy tym elektrozaworkiem ?

• 2 tygodnie później...

Disa przepuszczała ale tylko jak było podane napięcie na kostce, za tym elektrozaworkiem, przez co w ogóle się nie zamykała.

Wymieniłem, wszystko szczelne Disa chodzi.. przeleciałem cały dolot samostartem korekty krótkie stoją w miejscu a długie się nadal rozjeżdżają :(

Bank 1 +14.86%

Bank 2 od -10 do +14