Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Miał ktoś z Was już podobny problem? Dziś chciałem skasować przebieg po zatankowaniu a tu zonk, przycisk nie działa. Przełączanie tych takich widoków na obrotomierzu również nie działa. Przycisk jest kompletnie martwy.

Opublikowano
Restart idrive próbowałeś ? Na wiele bolączek programowych pomaga.

Nie wiem skąd wiedziałeś ale właśnie podobny wątek znalazłem na xbimmers i pierwsza odpowiedź w temacie to reset iDrive. Poszedłem zresetować upewniając się że samo się nie naprawiło ale nie, nie naprawiło się. Natomiast reset iDrive'a pomógł :). Przycisk ożył. Bardzo dobrze bo już chciałem umawiać serwis a w tym tygodniu u mnie z czasem strasznie słabo bo chcę sobie po świętach zrobić taki miesięczny reset od pracy i muszę sporo tematów po domykać. Dzięki za pomoc.

Temat zostawiam dla potomnych :).

Opublikowano
Restart działa na tak wiele dziwnych przypadków, że to pierwsze co przychodzi do głowy przy dziwnym przypadku. :lol:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
To moje pierwsze BMW także dopiero się uczę pewnych rzeczy. A przypadek faktycznie był dziwny bo nie działał wyłącznie ten jeden przycisk. Sama manetka działała. Przycisk do włączania świateł aktywnych również. Ale ja chyba wiem kiedy on mógł ten błąd złapać. Wczoraj rano siedziałem dłuższy czas w samochodzie bo czekałem na kogoś i w między czasie wyłączyło mi się radio a ja szybko w trakcie wyłącznie je włączyłem. Pewnie wtedy jakiś błąd wskoczył bo on wygaszał system a ja go załączyłem.