Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim bmw 116d z 2009 r 341000km czas coś przy nim podłubać więc mam kilka pytań

1. Łańcuch - co do tego trzeba kupić

2. Panewki i pompa oleju - beż szlifu o ile nie ma śladów na Wale czy ktoś to robił i ma sens

3. Pierścienie- o ile tloki i wymiary są ok

4. Brak tempomatu - dokładka pytanie czy się da a jak tak co trzeba kupić i za co się zabrać

5. Wyświetlacz radia szwankuje

Lubie ten samochód więc chce dać mu nowe życie jak mało jakiemu auto w moich rekach . Dzięki za info ewentualne zrzuty co i jak z góry dzięki wszystkim

Opublikowano

4. Oczywiście da się, Odpowiedni pająk manetek oraz kodowanie załatwi sprawę.

5. Jakie radio? Jeśli professional i problem to "znikające piksele" to wymiana radia zostaje raczej, naprawa wyświetlacza jest nieopłacalna

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za odp kolego zresztą jako jedyna. Brak zainteresowania pomocą lub brak wiedzy przez innych szkoda myślałem że dowiem się czegoś więcej o tej marce bo polubiłem tą jedynkę a mało które auto mnie tak zatrzymało bym kupił sobie drugi podobny model trochę mocniejszy no ale coś

Jeszcze raz dIekuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1,2,3 to nie brak zainteresowania czy wiedzy, nikt na forum nie nauczy ciebie mechaniki, takie doswiadczenie zdobywa sie latami. Poza tym, 99% tych co sie znaja napisza, 116d sie sprzedaje a nie dlubie. Nic w tym aucie nie ma ciekawego aby rozwijac temat. Przepraszam, takie sa realia.
Opublikowano
O konkret dziękuję.. 116 d to nie jest nie wiadomo co zwykle auto ale chce go uratować. Na temat 123 punktu sobie poradzę bardziej jakie niespodzianki mnie napotkają. Nie znam konstrukcji bmw nigdy tego nie rozbierałem. No moze raz e46 i urwałem środę od wanossa bo był lewy gwint Mam doświadczenie w innej marce jak i znajomochych ale nikogo z bmw dla tego pojaeilem się na forum
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to:

1.Kupic zestaw rozrzadu, tylko ori/swag/febi.

2.Sprawdzic pompe oleju, budowa prosta, uszkodzona:wymienic. Panewki wymienic na ori badz KS, wal sprawdzic (krzywizna).

3.Mozna wymienic ale jak auto chodzi, nie ma sensu zwalac glowicy, zajac sie dolem silnika, gora w nich nie siada.