Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Widzę że nikt nie wie a t dodanie 1 linijki wyposażenia w pare sekund.Bedę to robił na dniach i opiszę jakie są po tej zmianie wrażenia.W zamyślę im szybciej jedziemy tym bardziej się usztywnia wspomaganie kierownicy....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat byl juz wielkokrotnie przewalkowany. Dodanie $216 niczego nie zmieni.
Opublikowano
No ja nie wiem, dodałem do VO, przekodowałem EPS pustym manem i efekt był taki, że na postoju kierownica lżej chodziła :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wszystkie dostepne opcje mozna aktywowac. Servotronic zadziala po kodowaniu w aucie, ktorego eps jest produkcji ponizej 07/2008 (jakos tak), wszystko co nowsze potrzebuje kodu fsc generowanego przez bmw.
Opublikowano

Zgadza się ją mam 06.2008 więc?Mam takie info....

esli masz auto z 2008 roku nie potrzebujesz kodu FSC. Dodajesz opcje 216 do VO i przekodowujesz EPS (mozna to zrobic za pomocą NCS w ciagu max 2min :)). Dla EPS po 2009.09 potrzebne są kody FSC

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakodowalem i ja u siebie w E87 118d z 04/2009. Kodowanie bez problemu, bez potrzsby wpisywania FSC. Co do zmian to wedlug mnie jest kolosalna. Na parkingu w koncu czuć, że wspomaganie jest. Na co dzień jeździ nim żona. Po ruszaniu dziś od razu zadzwonila i spytała, co zrobiłem, że tak lekko kreci sie na parkingu.w trakcie jazdy wspomaganie działa jak przed kodowaniem. Także polecam.