Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktoś aktualnie jeździ albo jeździł na zimowych kołach 17 cali w G30? Aktualnie mam 19 cali ale chcę coś mniejszego na zimę i zastanawiam się nad 225/55/17 bo taki rozmiar mam też do wyboru w idrive ale nie wiem czy nie będą po prostu za małe. Wygląd sprawa mało istotna. Jak ktoś użytkował proszę o jakieś za i przeciw.
Opublikowano

Mam dwa komplety (lato/zima) 17 cali…

+tansze

+węższe opony wiec maja wiekszy nacisk, co pewnie zwieksza przyczepnosc, zwlaszcza w glebszym sniegu

+trudniej obetrzec o kraweznik, a jak juz sie zdarzy to mniejsze wyrzuty (bo tansze niz 18/19 cali)

-wyglad

Opublikowano
No i o to chodziło. Autem jeździ żona i właśnie lepiej dla niej żeby była lepsza przyczepność w zimę a i felg mniej szkoda. Wygląd nie ma akurat znaczenia dla mnie przy tym. Dzięki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Autem jeździ żona . Wygląd nie ma akurat znaczenia dla mnie przy tym..

No ale dla Niej może mieć :wink:

A tak na poważniej , czy to auto RWD czy xDrive? , bo jeśli to pierwsze, uważam że dobre świeże opony zimowe mają największe znaczenie a nie zmniejszenie rozmiaru z 18na 17 , a jeśli to drugie.. tym bardziej 18

Opublikowano
Autko to RWD zaciski normalne i 17 weszły bez problemu. Żona stwierdziła że ładnie wygląda na tych czarnych felgach i nawet nie wie że są sporo mniejsze od letnich. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żona nie wie że są sporo mniejsze od letnich. :D

Mam nadzieję, że to pierwsza taka sytuacja u Was... :mrgreen: :norty: