Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odwiedził mnie znajomy (mechanik motocyklowy) i chciałem mu pokazać moją nową Jedynkę...

Autko ma równy miesiąc i 2 tys przebiegu. No i patrzy i ogląda i słucha i słucha, każe sobie otworzyć maskę i stwierdza coś jest nie tak...

Słucham i ja i faktycznie po prawej stronie silnika jest "cykanie" na wysokich tonach. Nie jest to absolutnie słyszalne jak się siedzi w środku auta, na zewnątrz już można usłyszeć po otworzeniu maski

Byłem a ASO - zrobili dziwne miny i stwierdzili że chyba wszystko jest ok. Ale nie mieli innego 120i co by porównać ten dźwięk.

Czy u innych użytkowników 120 i też taki dźwięk jest ????

Opublikowano

Ja bym się zbytnio nie przejmował. Nie wiem dokładnie jak silniki 2.0 ale mam 2 szt. 1,5 i one na wolnych obrotach chodzą jak jakaś hybryda diesla ze starą benzyną :lol:. Dziwne że mechanik motocyklowy przejmuje się odgłosem silnika skoro w co drugim motocyklu silnik pracują jakby ktoś do środka śrubek nasypał - szczególnie jednocylindrowce.

Jeśli faktycznie jest coś nie tak to prędzej czy później wyjdzie, a Ty masz gwarancję.

Opublikowano
Ja bym się zbytnio nie przejmował. Nie wiem dokładnie jak silniki 2.0 ale mam 2 szt. 1,5 i one na wolnych obrotach chodzą jak jakaś hybryda diesla ze starą benzyną :lol:. Dziwne że mechanik motocyklowy przejmuje się odgłosem silnika skoro w co drugim motocyklu silnik pracują jakby ktoś do środka śrubek nasypał - szczególnie jednocylindrowce.

Jeśli faktycznie jest coś nie tak to prędzej czy później wyjdzie, a Ty masz gwarancję.

Myślałem, że to z moim taki cyrk - ale faktycznie ostatnio, zwłaszcza jak postoi pod chmurką po nocy na zimnym klekocze toto jak diesel :shock:

odebrane 24.10.2022 / 150: 40W22 / 112: 16W22, 22W22, 30W22, 33W22, 39W22, zamówione 29.09.2021
Opublikowano
Hehe no niestety natura 3 cylindrowca. Jak jest zimny to w ogóle dziwnie to brzmi. I tak dobrze, że przy jeździe dźwięk już jest naprawdę spoko, a wolnych w kabinie w ogóle nie słychać. Ibiza mojego pracownika która wcześniej sam ujeżdżałem ma z kolei odwrotnie. 1.0 TSI na wolnych obrotach spoko, ale każde dodanie gazu zdradza jego budowę :lol: