Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Jestem posiadaczem e46 z silnikiem N42b20 valvetronic. Mam następujący problem:

Srednio co 3 miesiące, zdycha mi przepustnica, na zegarach pojawia się EML i samochód jest mułowaty. Zdarza się że nie jedzie w ogóle, nie reaguje na gaz i faluje, a raz wyświetli EML i pracuje równo ale jest zmulony.

Błędy jakie odczytałem inpą to błąd sondy za katalizatorem (Bank 2) Camshaft Sensor Inlet i błędy od potencjometrów.

Kupowałem używane przepustnice, które mogły mieć swoje lata, okej, rozumiem, ale kupiłem na allegro nie używaną przepustnice, z 2017 roku, problem wrócił po około miesiącu, tylko tym razem mogłem zjechać. W czym mogę szukać problemu? Mam drugie bmw, z tym samym silnikiem i takich cudów nie ma.

Auto nie dymi, nie bierze oleju, jedynie podcieka pompa vacum która chciałem zrobić na wiosnę. Poniżej zdjęcie błędów

received_436270335377932.jpeg

file.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zajmij się wtyczkami przy sterowniku silnika, w większości przypadków tu jest przyczyna (brak styku).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wczoraj potraktowałem wszystkie styki i kostki kontakt sprayem, będę obserwował. Zauważyłem że ktoś był przede mną w sterowniku, dwie śruby od pokrywy komputera, kręcą się do okola, czy to może mieć wpływ na dostawanie się wilgoci?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej nie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.