Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie mogę otworzyć mojej E91. Moduł diversity jest uszkodzony, pilot nie działa, auto otwierałem mechanicznie z kluczyka. Ostatnio gdy zamykałem samochód, coś strzeliło w zamku i teraz nie da się ani otworzyć ani zamknąć auta. Przy przekręcaniu kluczyka czuć mniejszy opór niż standardowo. Jakie są opcje na otworzenie auta? Jedyne co mi przychodzi do głowy to rozwiercenie zamka albo wybicie szyby. Która z nich jest lepszą opcją? Chyba, że są jakieś inne sposoby, o których nie wiem.

Opublikowano

Wygląda jakby jakaś dzwigienka w zamku pękła/spadła, trzeba wyjąć zamek albo przynajmniej zobaczyć czy nic nie lata luzem (oczywiście po zdjęciu boczka drzwi :)

Żeby zdjąć boczek i go nie poniszczyć trzeba drzwi otworzyć.

Jak masz przerwane połączenie zamek-wkładka to nawet jak rozwiercisz bębenek w klamce i go usuniesz to i tak nie otworzysz drzwi, tylko kosztów sobie narobisz

Coś mi się wydaje, że pomimo wybicia szyby możesz nie otworzyć drzwi od wewnątrz z klamki, u mnie przy zamkniętym zamku z zewnątrz nie działają klamki wewnątrz.

Spróbuj podzwonić do awaryjnego otwierania samochodów, jest pewien sposób z płaską metalową listwą którą w niektórych autach da się wsunąć od zewnątrz przy szybie i coś tam naciskając czy ciągnąc otwiera się zamek.

Złodzieje kiedyś wiercili dziurkę w drzwiach i coś tam naciskali w zamku, żeby go otworzyć, ale to trzeba wiedzieć gdzie i czy w e91 zadziała. No i drzwi do wymiany.