Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Obecnie posiadam nawigację busines ccc 2008r a od znajomego dostałem nawigację cic kompletna z monitorem ale niestety bez kontrolera idrive . Monitor przełożyłem i działa.Po podłączeniu nawigacji cic jest komunikat iz nawigacja jest zle skonfigurowana. Czy istnieje sposób bym ją zakodował i by mi działała? Bo w Poznaniu mi zaśpiewali cene 1500 pln...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest możliwość kodowania ale niestety nikt Ci tego nie powie i nie zrobi za darmo .

Rozwiązaniem prostym i tańszym jest emulator .

Sprawdź priv

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ale ten emulator uruchamia tylko nawigację a ja chciałbym tylko uruchomic cic zamiast ccc busines.Po podłączeniu cic do mojego auta jest info iż nawigacja jest zle skonfigurowana
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Umiesz kodować NCS EXPERTem ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ci juz kiedys pisalem CIC Business to wiekszy problem niż CIC Pro. Do tego dostajesz biedniejsza wersję, jeszcze mniej funkcjonalna, niz i tak malo funkcjonalny CIC pro. Malo kto wklada CIC Business dlatego nie bylo to rozwijane.
Opublikowano
Pewnie masz rację bo brak obsługi klimatyzacji to jest duży atut. Ale dostałem ta za darmo i postanowiłem wykorzystać. Funkcjonalnosci klimatyzacji nie używam w nawigacji. Na plus w cic jest ładniejszy interfejs. A mapy tam też są na płycie dvd jak w ccc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mapy na plycie skonczyly sie na CCC i M-ASK. Od CIC sa wgrywane przez USB. Tylko w CIC pro masz jeszcze dysk twardy z mozliwoscia wrzucenia 12 GB mp3 w standardzie. Po wymianie dysku mozna miec wiecej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam pojecia, ale ogólnie najpierw byly M-ASK z jedoklaeiszowym kontrolerem, póżniej weszly M-ASK z 8klawiszowym kontlerem i na koniec wsadzili CIC mid, ktory ty chcesz upchnąc do tego, do tego kontrolera.

Nue wydaje mi sie aby byl on niezbedny do dzialania samej navi. Jak go odepniesz wszystko powinno sie odpalić. U ciebie po prostu jest problem z FSC do tej navi.

Opublikowano
NIe ma problemów z FSC po prostu nie można zakodować obecnej navi cic. Po podłączeniu jest info iż navi jest zle zakodowana. Troche nie rozumiem bo nawigacja busines CCC ma kos S606A a nie wiem jaki kod ma busines CIC