Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj bylo wszystko ok. Dzis auta juz nie mozna otwierac i zamykac z pilota kluczyka . Sprawdzone wszystkie 3 kluczyki i naladowane sa na maxa . Przyciskiem na konsoli zamki sie zamykaja i otwieraja . Gdzie szukac przyczyny ? Dodam tylko tyle ze nie wiem gdzie w e81 jest modul diveristy . W klapie go nie ma tak jak jest w e87. Wiec gdzie w e81 wersja 3 drzwi jest ten modul ?? Moze padl bezpiecznik tylko ktory za to odpowiada ?? Licze na wasza pomoc . Jak by co moduly diversity mam na podmiane ale nie wiem gdzie go w ogole szukac w e81 . A bezpieczniki jesli jakies sa za to odpowiedzialne to ktore to sa . Pomocy Panowie . Nie mam juz sil. Dodam tylko tyle ze wszystko w aucie dziala
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E81 nie ma diversity. Moduł jest w lusterku wstecznym. Podaj miesiąc i rok produkcji auta oraz jaki silnik to powiem ci jaki to bezpiecznik, bo czesto sa rożnice lub podaj VIN.
Opublikowano
W E81 nie ma diversity. Moduł jest w lusterku wstecznym. Podaj miesiąc i rok produkcji auta oraz jaki silnik to powiem ci jaki to bezpiecznik, bo czesto sa rożnice lub podaj VIN.

WBAUB71000VK84989

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz schemat. Bezpiecznik F63. Z lusterka do CAS idzie kabel niebieski z czerwonym paskiem z pinu 2 z wtyczki lusterka. Widac na schemacie. Lusterko ma znaczenie, bo wymienialem swoje na lusterko z kamera FLA. Rożnica w zasiegu kolosalna. Teraz łapie z dużo wiekszej odleglosci.

Screenshot-20221119-214321816-1.jpg

Bezpiecznik jest za schowkiem. Tu wykumasz ktory to.

Screenshot-20221119-215518395-1.jpg

Opublikowano
Tu masz schemat. Bezpiecznik F63. Z lusterka do CAS idzie kabel niebieski z czerwonym paskiem z pinu 2 z wtyczki lusterka. Widac na schemacie. Lusterko ma znaczenie, bo wymienialem swoje na lusterko z kamera FLA. Rożnica w zasiegu kolosalna. Teraz łapie z dużo wiekszej odleglosci.

Niestety ale bezpueczniki wszystkie sa dobre . Od 61 62 63 itp itd . Wymienilem na nowe i nadal auto nie otwiera sie z pilota . Moze lusterko padlo ? Sciemnia sie bo sprawdzalem ale moze nie reaguje na pilota . Nie mam juz sily . Wszystko dzialalo a nastepnego dnia juz nie moglem otwierac z kluczyka .

Opublikowano
Niestety ale bezpueczniki wszystkie sa dobre . Od 61 62 63 itp itd . Wymienilem na nowe i nadal auto nie otwiera sie z pilota . Moze lusterko padlo ? Sciemnia sie bo sprawdzalem ale moze nie reaguje na pilota . Nie mam juz sily . Wszystko dzialalo a nastepnego dnia juz nie moglem otwierac z kluczyka .
Opublikowano

Kolego bezpiecznik nr 63 jest ok . Lusterko dzis podmienilem na takie same sprawne i nadal nie otwiera auta . Co to moze byc bo juz nie mam sily. Centralny dziala z przycisku na konsoli zamyka i otwiera . Brak juz mi sil co to jest . Moze ktos ma jakis pomysl ? Reszta dziala w aucie tak jak powinno dzialac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesteś pewien, że lusterko było z E87 lub auta, ktore nie miało diversity, czyli jedno z tych numerow z linku?

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=UB71-EUR-09-2008-E81-BMW-116i_16&diagId=51_6637

Wiele jest identycznych ksztaltem, ale sa z E9x, gdzie byl diversity.

Jak to nie lusterko to xostaje okablowanie i CAS.

To jest cały schemat

Screenshot-20221122-153315537-1.jpg

Opublikowano
Lusterko kupilem z bmw e81 o nr oem 9134394 jest na 868Mhz i jest z 09.07.2007 roku. Moje stare lusterko ma nr oem 9173110 tez jest na 868 Mhz i jest z 16.09.2008 rok i jest z auta bez diversity bo u siebie nie mam . Nie wiem czy to z tym nr 9134394 pochodzi z auta tez bez diversity . Mozesz to sprawdzic ? Moje widze ze jest zamienne z nr 51 16 9 302 884 oraz nr takimi jak 51 16 9 219 358 oraz 51 16 9 173 110. Moze zle kupilem to z tym nr 9134394
Opublikowano
A masz moze rozpiske jakie jeszcze bezpieczniki sa odpowiedzialne za lusterko fotochrom bo ten 63 mam ok a moze jakis inny gdzies jest spalony. Kurde jak mam przez ten otwor sprawdzac je do szlak mnie trafia juz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak to co kupiłes jest ok. Z lusterkami i numerami jest lipa, bo numery nabite nie sa te same co w realoem, bo to ktos robi dla bmw.

Nie ma innego bezpiecznika.

Opublikowano
Co moglo pasc ? Reszta smiga w aucie . Sprawdzilem wszystko . Modul komfortu tez jest ok . Przez jedna noc moglo cos tak pasc ze juz nie dziala pilot zeby otwierac auto? Dziwna sprawa . Caly czas mysle czy ten bezpiecznik nie jest uwalony . Niby byl ok . Sprawdzalem go na tzw na oko. Wsadzilem tez inny i [BAD]
Opublikowano
Dzisiaj kolego zamienione lusterko wsteczne o tych samoch nr co bylo od fabryki i nadal [BAD] . Auto z pilota nie otwiera sie i nie zamyka . Zaznacze ze lusterko nowe z pudelka z aso . Oczywiscie nie kupilem bo po co . Centralny z przycisku konsoli zamyka i otwiera bez problemu. Jutro sciagam schowek i jade bezpiecznik sztuka po sztuce bo cos mi tutaj nie pasuje . Reszta w aucie dziala bez zmian. Modul komfortu raczej nie bo by nie dzialaly inne rzeczy w aucie. Musi byc jakis bezpiecznik uwalony. Jakos mi sie nie chce wierzyc zeby z dnia na dzien tak cos padlo. Powiedz mi bo juz sie tyle naczytalem ze leb mam za maly do tego czy przez akumulator moze to nie dzialac? Aku mam ok na oko . Auto pali od strzala nawet po mroznej nocy a po drugie nie mialem nigdy zapalonej kontolki kluczyka ze jest rozladowany . Mam 3 sztuki i zaden nie otwiera i zam auta . Jakies pomysly jeszcze ??? Bo mi sie juz zygac chce .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik sprawny, to wiemy, a sprawdzales czy napiecie oraz masa dochodzi do lusterka?
Opublikowano
Fotochrom dziala . Orzewod plus jest jeden chyba i jest na nim napiecie . Auto jest z salonu pl wiec nic nie jest tetrane itp itd. Pewnej nocy przestalo dzialac i koniec . Jutro zwalam schowek aby miec lepszy dostep do bezpiecznikow i jade jeden po drugim
Opublikowano
Kolego dzis sprawdzilem kazdy bezpiecznik jak jest w aucie . Wszystkie sa dobre . Sprawdzilem tez przewody w lusterku i maja napiecie i lusterko sie sciemnia wiec jest ok . Zamki centralnego chodza z przycisku konsoli wiec to tez jest ok . Kluczyk nadal nie otwiera i nie zamyka auta . Jeden i deugi i trzeci kluczyk w ogole cisza . Nie mam juz sily na to . Co to moze byc . Auto zjeb….. sie przez jedna mrozna noc i [BAD] . Ma moze ktos jeszcze jakies pomysly ????? Bo moje sie skonczyly juz dzisiaj . Porazka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A podlaczałeś to pod kompa? Sa jakieś błędy na CAS?

Może we wszystkich kliczykach baterie siadły?

Opublikowano
Nie podlaczylem poniewaz znajomy jest na urlopie . Zrobie to napewno a 3 kluczyki uszkodzone? Hmm dziwne to by bylo dla mnie , 2 pozostale sa nowe w folii bo auto jest salon pl i byl tylko jeden uzywany , fakt te 2 pozostale nigdy nie byly uzywane i moze aku padlo w nich tez. Jedzilem autem na wszystkich i [BAD] . Nie wyswietla nawet kluczyka na liczniku ze jest rozladowany . Czy zawsze to wyswietla ??? Czy nie zawsze ? Nie mam juz sily . Jedna noc i taka porazka
Opublikowano
Bateria wymieniona wlutowana nowa i kluczyk smiga az milo. Szkoda kur….. ze moglem od razu od tego zaczac ale bylem przekonany ze musi wyswietlac na liczniku slaba bateria kluczyka a niestety nigdy nie mialem takiego komunikatu a jedynek mialem juz 11 sztuk :-) . Dziekuje wszystkim za pomoc . Wasze rady napewno mi sie przydadza w zyciu . Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo masz kluczyk ładowalny w gnieździe . Przy bezkluczykowym dostępie jest zwykła bateria i wtedy wypluje że jest słaba . Jak któregoś kluczyka nie używasz to instrukcja zaleca raz na chyba 3 miesiące go jednak użyć i pół godziny jeździć żeby się naładował .