Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam od niedawana bmw e60 z 2004r z radiem typu CCC. Lecz posiada usterkę po deszczu lub w wilgotniejsze dni (ostatnimi czasy nieustannie) zacina się. Zacina się cały system nic się nie da zrobić co jakiś czas zaczyna działać na kilka sekund. Jedyne rozwiązanie to przemęczyć się jakieś 20 min wtedy zaczyna działać normalnie. Jaka może być przyczyna i czy da rade ogarnąć to samemu czy potrzebny będzie fachowiec ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przejrzuj youtuba, CCC repair. Masz na plycie układy i pamięci BGA. Z biegiem czasu odpadają i trzeba je przegrzać, a najlepiej zdjąć, zrobić reballing i położyć poniwnie. Na tym polega naprawa CCC.
Opublikowano
Witam od dwóch tygodni jestem posiadaczem e60 z 2004 rok ,i zauważyłem że po odpaleniu auta prze około 5-10 minut stacje radiowe uciekają.Oprócz tego nie działa modów bluetooth ,przez co nie można połączyć się telefonem z samochodem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Od niedługiego czasu jestem posiadaczem bmw e60 525d z 2005 roku przedlift. Zdarzyła się taka sytuacja, w której rozładował mi się akumulator, i nie mogąc go odpalić zdecydowałem sie na najszybszy sposob odpalenia go z ,,kabli''. nie wiedzac ze nie powinno sie tego robić poprzez bezposrednie podlaczenie do aku. od tego momentu powstal problem z nav i idrivem ...

poczatkowo radio załączało się tzn., dzwięk "plum" na wyświetlaczu pojawiło się logo BMW, po czym wszystko gasło, by znów za moment powtórzyć cykl załączenia, oczywiście bez skutku....

obecnie słysze tylko zmieniarke, nie wyswietla sie nic, idrive nie reagujetzn obraca sie w kółko....:(:( czy znacie kogos kto w gorzowie wlkp, lub okolicach mogłby sie podjąć diagnozy i naprawy usterki?? jaki koszt moge przewidywać?? dziekuje z góry za pomoc, przepraszam ze ponawiam temat. Nie jestem mechanikiem ani elektrykiem, temat typu sprawdz to , polutuj tamto odpada, bo to dla mnie czarna magia....:(:( pozdrawiam. Mikołaj.

Opublikowano

Ja znam kogoś, tyle że w Radomiu.

Tam wysyłałem swoje CCC do naprawy i od tego czasu działa bardzo dobrze.

Koszt na początku roku to 500zł+wysyłka (gwarancja na rok).

W cenie:

-naprawa jednostki;

-nakładka w języku polskim;

-polski lektor nawigacji;

-kierunki autostradowe;

-kukułka.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589