Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem obcierkę, uszkodziłem drzwi kierowcy, lusterko i klamkę więc zamiast naprawiać kupiłem całe drzwi bez panelu sterowania - panel dałem swój. Drzwi zamontowałem, pospinałem i jest problem:)

Nie działa mój panel sterowania - nie podnosi szyb ani nie rusza lusterkiem.

Przełożyłem również swoją wiązkę ze starych drzwi i dalej nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki oznaczone jako "drzwi" i wszystkie są ok. Działa jedynie podświetlenie na panelu. Działają również głośniki i centralny zamek. Szyby działają z pilota.

Ciężko jest tak jeździć (a jeździć trzeba) bo to nowe lusterko nie da się ustawić ręcznie - zawsze wraca do pozycji na dół i widać tylne koło ;)

Gdzie może być przyczyna niedziałającego panelu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ilo pinowe miales lusterko a ile pinowe masz teraz, bo tu bedzie problem. Jak miales 5 PIN a teraz masz 3 PIN i wsadziles panel na 5 PIN to moze nie dzialac. W druga strone tak samo.
Opublikowano
Bingo, na starym lusterku cały panel działa. Wybebeszę lusterko, obudowa z nowego, środek ze starego. Bardzo dziękuję za pomoc!