Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mercedes tak jak BMW trzyma swoja klasę, ale teraz generalnie wszystko tanieje , więc nie dziwmy sie , że 7 są w "tak przystępnej cenie", tym bardziej , że coraz więcej Ich są pełnoletnie
Opublikowano

tak sobie czytam i co mi się rzuca w oczy to powtarzające się: wysokie koszta utrzymania.

Czyli co poza spalaniem?

Mógłby ktoś przedstawić tak ogólnie ceny części, które najczęściej trzeba zmieniać? (filtry, płyny, jakieś el. zawieszenia)

Oczywiście do e32.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kupowalem swoje BMW to bardziej szukalem Mercedesa W124 lub nawet W126 :D .Ale w tych pieniadzach nie znalazlem takiego zeby jego wyposazenie i stan odpowiadal mi. :|

Marka BMW jest u nas nie lubiana i zle sie kojarzy niczym "czarna wołga" wykreowane jet to przez polskie filmy :twisted:

Dlatego opinnia typu ze BMW: duzo pali,silniki paliwozerne,bedziesz mial wydatki ma wpływ na niskie ceny tych aut w stosunku do mercedesow

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
tak sobie czytam i co mi się rzuca w oczy to powtarzające się: wysokie koszta utrzymania.

Czyli co poza spalaniem?

Mógłby ktoś przedstawić tak ogólnie ceny części, które najczęściej trzeba zmieniać? (filtry, płyny, jakieś el. zawieszenia)

Oczywiście do e32.

Trzeba liczyć że nie które części eksploatacyjne będą droższe bo auto jest duże i ma duży silnik. Ja np ostatnio kupiłem akumulator 85Ah za cenę (wynegocjowana) 335 zł, gdybym miał autko z 1.4 zapłaciłbym 150 zł bez negocjacji.

A to wydatek raz na kilka lat.

Tak samo opony; używane w średnim stanie do E32 kosztują tyle ile bardzo dobre nowe do Astry...

Duże auto, duża masa, duży silnik...

A co do cen Mercedesów i BMW to myślę że ceny wynikają także trochę z zawieszeń. BMW ma jednak fabrycznie trochę sportowe, wiele osób tego nie akceptuje. Mercedes ma zawieszenie bardziej do normalnej jazdy, nie trzeba tak uważać.

Coś za coś, dobre prowadzenie za zwalnianie na osiedlowych dziurawych uliczkach... nie każdy chce mieć sportową limuzynę, wiele ludzi chce mieć auto "normalne" a takie W124 czy C klasa o wiele bardziej pasują do tego słowa...

Pozdrawiam