Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, od 2 lat szczęśliwy posiadacz E87 116i 2008r. Od jakiegoś czasu mam problem z centralnym zamkiem. Nie działa otwieranie/zamykanie z kluczyka. Wymieniłem baterię, bezpieczniki sprawdzone, brak błędów w komputerze, próbowałem też całej tej synchronizacji, no ale bez żadnego skutku. Jakieś inne pomysły? Edytowane przez fojo
Opublikowano
Rozumie że z kluczyka działa centralny? Jeżeli tak to zainteresuj się modułem diversity.

Trochę mogłem zmylić tym pilotem, chodziło o kluczyk, nie działa z kluczyka. Posprawdzam kable, a czy samo działanie modułu można jakoś ,,domowym" sposobem sprawdzić?

Opublikowano
Rozebrałem tylnią klapę a tam brak tego modułu, brak jakiegokolwiek zasilania dla niego, w jakim innym miejscu by mógł być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E87 nie ma żadnego diversity. Sporadycznie jakies wczesne wersje podobno mają, ale ja tego nie widzialem. Cały odbiorniku jest w lusterku. Ja bym zacząl od sprawdzenia czy przy otwieraniu kluczyka do wymiany baterii nie wyrwaleś jakiegos elementu. Sam wymienialeś? Mozesz pidjechać fo kogos kto dorabia klucze i sprawdzić czy kluczyk wysyla sygnał 868MHz.
Opublikowano
W E87 nie ma żadnego diversity. Sporadycznie jakies wczesne wersje podobno mają, ale ja tego nie widzialem. Cały odbiorniku jest w lusterku. Ja bym zacząl od sprawdzenia czy przy otwieraniu kluczyka do wymiany baterii nie wyrwaleś jakiegos elementu. Sam wymienialeś? Mozesz pidjechać fo kogos kto dorabia klucze i sprawdzić czy kluczyk wysyla sygnał 868MHz.

Byłem wczoraj sprawdzić kluczyk i wszystko w porządku, gość powiedział, że kluczyk mógł się rozkodować, a co odbiornika w lusterku, można jakoś sprawdzić jego działanie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W bmw nie ma takiego czegos jak rozkodowanie kluczyka ani, w przypadku e87, zadnej procedury synchro. Odpala, kluczyk zgrany ze sterownikiem silnika. Musi cos byc z odbiornikiem, czyli lusterkiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kkx5 napisał.

Może wymieniales ostatnio szybę? I źle cos podpinali?

Opublikowano
Wymieniałem tylną klapę, ale działało po wymianie, miałem zwarcie na module haka i pdc, ale po ich usunięciu też działało, będę musiał rozebrać to lusterko i sprawdzić jak tam sytuacja wygląda.
Opublikowano

Kolego gdzie w lusterku? Mam problem z e81 wczoraj bylo ok a dzis juz nie moge auta otworzyc z pilota

Cytuje moj post „ Witam. Wczoraj bylo wszystko ok. Dzis auta juz nie mozna otwierac i zamykac z pilota kluczyka . Sprawdzone wszystkie 3 kluczyki i naladowane sa na maxa . Przyciskiem na konsoli zamki sie zamykaja i otwieraja . Gdzie szukac przyczyny ? Dodam tylko tyle ze nie wiem gdzie w e81 jest modul diveristy . W klapie go nie ma tak jak jest w e87. Wiec gdzie w e81 wersja 3 drzwi jest ten modul ?? Moze padl bezpiecznik tylko ktory za to odpowiada ?? Licze na wasza pomoc . Jak by co moduly diversity mam na podmiane ale nie wiem gdzie go w ogole szukac w e81 . A bezpieczniki jesli jakies sa za to odpowiedzialne to ktore to sa . Pomocy Panowie . Nie mam juz sil. Dodam tylko tyle ze wszystko w aucie dziala

Opublikowano
Mam polift i on nie ma tam nic . Sprawdzalem dzis . Podobno lusterko wsteczne jest odp za pilota ale sprawdzalem je i np sie sciemnia wiec cos tam jest sprawne . Moze ono padlo i nie odbiera fal . Napiecie dochodzi do niego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie masz w klapie to jest w podsufitce, od strony klapy.
Opublikowano
Nie ma . Tam nigdy nie bylo w zadnej e87 czy e81 . Mialem ich juz 11 sztuk w zyciu . Albo klapa z tych pierwszych modeli a jak nie to podobno tylko lusterko za to jest odpowiedzialne za fale od pilota
Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie sa ok. Mam 3 kluczyki i zaden nie otwiera auta . Kluczyki naladowane . Auto dzien wczesniej dzialalo bez problemu a nastepnego dnia juz nie mozna otwierac auta z kluczyka . Obstawiam lusterko bo to ono jest odpowiedzialne za transmisje fal z kluczyka . Moja e81 nie ma juz modulu diversity w klapie . Co ty na to ?
Opublikowano
Jesli to polift, tak 63.

Kolego bezpiecznik nr 63 jest ok . Lusterko dzis podmienilem na takie same sprawne i nadal nie otwiera auta . Co to moze byc bo juz nie mam sily. Centralny dziala z przycisku na konsoli zamyka i otwiera . Brak juz mi sil co to jest . Moze ktos ma jakis pomysl ? Reszta dziala w aucie tak jak powinno dzialac.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego uporałeś się z problemem? Aktualnie mam podobny i nie mam pomysłów jak sobie z tym poradzić. Różnica w tym że mam e87 z 2006 przed liftem, ale przyczyna może być podobna.

Pozdro