Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem, ostatnio podczas jazdy zauważyłem, że migają mi światła. Po przyjrzeniu się tego już na spokojnie okazało się, że migają mi wszystkie światła przód, tył(stop), światła pod nogami oraz w klamkach na kierownicy i przyciskach. Z racji, że za kilkunastokrotnym wciskaniu pedału hamulca światła wracały do normy na jakiś czas wymieniliśmy czujnik czujnik światła stop, lecz to nie zadziałało. Mało tego samochód przez chwilę przestał nawet reagować na zmianę kierunków, świateł czy nawet otwarcia/zamykania okien czy całego auta. Po odłączeniu akumulatora na jakiś czas na szczęście ten ostatni problem się rozwiązał, ale światła jak migały jak migają. Co może być tego przyczyną? Dodam, że dokopaliśmy się do modułu świateł i on wygląda na wymieniany.

Opublikowano
Trochę właśnie na ten temat poczytałem i pytanie czy lepiej dać komuś to do naprawy czy kupić używane? Z tego co widziałem nie udało mi się znaleźć takiego o takich samych numerach oe jak ja posiadam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Diagnostyka po pierwsze, po drugie to czemu wszyscy od razu chca kupowac drugi, co wiąże sie z kodowaniem go chociaż pod auto. Nie mowie juz o VIN. Kupujesz nie koniecznie o tych samych numerach, tylko te sama wesrje masz np FRM2 NSW to najprosciej bedzie taki kupic, ale da rade ogarnać że każdy bedzie śmigać. Ciezko cos powiedziec o FRM bo nie napisales nic o aucie rok miesiac produkcji jakie swiatla itp.
Opublikowano
Rok auta 2008, silnik 1,6 benzyna, światła klasyczne(żadne ledowe itp). Założyłem, że to FRM, po tym co przeczytałem na intrenecie z racji braku jakiejkolwiek wiedzy na ten temat, dlatego też zwracam się też do was z prośbą o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny. Z autem nie było żadnego problemu(wymieniane były tylko świece, oleje oraz filtry), posiadam je od 7 miesięcy.
Opublikowano
Problemy z frm naprawia się za pomocą laptopa. Potrzebujesz kabel kdcan, inpe + tool32 i wiedzę jak tego szukać. Jak jesteś z poludnia mogę pomóc.
Opublikowano
Niestety nie jestem z południa(województwo zachodniopomorskie). Dzisiaj połączyliśmy się za autem za pomocą ODB i tam pokazała się cała masa błędów. Pojawiły się takie błędy jak: a8c1,9cb5,9c29,c947 nie licząc innych błędów, dzięki których wiem, że sonda prawdopodobnie też powoli jest do wymiany. Wracając większość tych błędów dotyczy świateł, ogólnie elektroniki oraz airbag. Czy to właśnie Moduł FRM jest winowajcą tego całego zamieszania?
Opublikowano
Tak problem jest w module frm, podjedź do kogos kto ogarnia bmw. Jak nikogo nie ma w okolicy to kup kabel kdcan i wtedy będzie mógł Ci ktoś pomoc zdalnie. Jak coś pisz pw.