Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zauważyłem u siebie, że samochód mi ściąga na prawą stronę... Na początku nie było to chyba aż tak zauważalne, ale teraz czasem czuję, że muszę stawić opór na kierownicy żeby jechał prosto..

Pytanie - czy jak ogarnę jakąś geometrię poza ASO to wpłynie to na gwarancję?

Uprzedzam pytania typu - nie, nie wjechałem w żadną dziurę; tak, sprawdzałem ciśnienie w oponach.

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano
Do pół roku od odbioru i nie pamiętam ilu tys km możesz zrobić w ASO geometrię za darmo jeśli uzasadnisz taką konieczność.

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Do pół roku od odbioru i nie pamiętam ilu tys km możesz zrobić w ASO geometrię za darmo jeśli uzasadnisz taką konieczność.

Próbowałem zweryfikować i to co mi powiedziano ...

ASO z sieci której został odebrany samochód:

Diagnostyka i potem opinia czy do zrobienia w ramach gwarancji; brak informacji o limicie kilometrów - jeśli wyjdzie coś, za co BMW odpowiada to w ramach gwarancji.

ASO do którego mam najbliżej:

Płatna opcja - 500zł, a jak już coś to limit jest 3tys km ... - więc jeśli wyjdzie geometria do zrobienia to płatna, o diagnostyce (bezpłatnej z racji gwarancji) ani słowa. :mad2:

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Ja po 2 miesiącach od odebrania robiłem geometrię w ASO i mnie za nią skasowali (nie wiedziałem wtedy, że nie powinni), a po roku jak im o tym powiedziałem w serwisie to powiedzieli, że kolejną geometrię zrobią bezpłatną.

Zachowuję sobie zrobienie tej geometrii na przyszłą wiosnę jak letnie opony wskoczą. :roll:

Pozdrawiam

KrzychoM