Skocz do zawartości

525i Brak ASC, nie pali się kontrolka trakcji. ABS działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Pacjent;

BMW 525i 2001r. sedan automat

Może zacznę od początku pół roku temu kupiłem samochód, po jakimś czasie okazało się że nie działa w nim ABS i ASC przy tym nie świeciła się kontrolka trakcji i nie reaguje na przycisk do jej włączania.

Zabrałem się za wymianę sterownika ABS i pompki DSC po tym zabiegu ABS zaczął działać lecz dalej borykam się z problemem braku kontroli trakcji przycisk nie reaguje i nie świeci się lampka.

Na inpie błędów nie pokazuje już żadnych rozkładam ręce proszę o pomoc :)

Z góry wielkie dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tytule piszesz o ASC a w opisie problemu DSC, więc z jakim systemem mamy doczynienia? Pompa zakodowana? Działanie przycisku sprawdzone?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymieszać panel w którym jest przycisk we wtyczce znajdź pin16 (przewód czarny z żółtym paskiem wzdłuż) po naciśnięciu przycisku powinno tam się pojawić 12v. (Lub masa ;) sprawdź względem masy lub plus czy się coś zmienia po naciśnięciu przycisku, może ktoś postawił sobie jakiś napój i mu się wylało przy hamowaniu)

Możesz też poszukać ten przewód przy pompie ABS i tam sprawdzić pin27 kolor ten sam)

Opublikowano

Sprawa wygląda tak guzik działa, prawdopodobnie poprzedni właściciel zalepił bądź wyrwał diody licznika.

Wszystko zakodowałem tak jak trzeba i DSC dalej nie działa. Inpa pokazuje błąd 88 precharge pump tyle że pompę DSC wymieniałem, sterownik ABS również. W czym szukać problemu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może wymieniłeś sprawną pompie doładowującą na uszkodzoną.