Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się czy ten problem zgłosić do ASO czy może to z czasem samo ustąpi. Jak auto jest zimne i hamulce są jeszcze nie rozgrzane to podczas hamowania, już w tej ostatniej fazie przy dohamowaniu, tuż przed zatrzymaniem, z tylnych hamulców słychać taki dość głośny pisk. Jest on słyszalny w środku ale na zewnątrz jest to naprawdę głośne że aż czasem jak zatrzymuję się przed światłami to ludzie się patrzą. Nie wiem, wydaje mi się że w samochodzie za takie pieniądze to powinno być nie dopuszczalne. Przejechane mam 1800km i nie wiem czy dać mu jeszcze szansę i czekać czy umawiać się do ASO i z tym jechać.

Opublikowano

To do ASO, nie ma na co czekać.

Mi się zdarzyło tak złapać kamień w zacisku, że nie było go widać wcale, piszczało niemiłosiernie przy hamowaniu, dopiero po zdjęciu zacisku franca wypadła.

Jednak jak masz tak od początku to do reklamacji.

Pozdrawiam

KrzychoM

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U siebie miałem to samo, zaczęło się po kilkuset kilometrach od wyjazdu z salonu. Po jednej próbie "czyszczenia" i kolejnych dwóch tygodniach z odgłosami przypominającymi pisk pociągu towarowego, ASO w Opolu zrozumiało, że trzeba je wymienić na nowe -poszedł komplet. Przejechał 50 tysi i klocki wraz z czujnikiem musiałem dzisiaj wymienić na nowe, oryginalne. I tu się pojawił problem - mimo zastosowania wszystkich procedur i kroków podpowiadanych przez komputer diagnostyczny, nie potrafię skasować kontrolki informującej o zużyciu klocków. Ktoś coś podrzuci? To w następnym poście opiszę dwuletnią walkę z piskiem wydobywającym się z okolic prawego wylotu powietrza w desce rozdzielczej? ;)