Skocz do zawartości

Patent na słuchanie MP3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałbym zachować oryginalny wygląd swojego auta i nie chcę zmnieniać radia. Pytanie z tym związane, czy używa ktoś z Was takiego patentu? Dodam że nie mam jakiś wysokich aspiracji względem dźwięku tylko chciałbym posłuchać muzyki tej co lubię.

http://www.allegro.pl/item135647299_uniwersalny_do_domu_auta_transmiter_fm_mp3_cd_tl.html

http://www.allegro.pl/item135803496_najnowsza_i_najlepsza_kaseta_tania_szybka_wysylka.html

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

słyszałem połączenie oryginalnego radia w E39 z taką kaseta i muszę przyznać, że dźwięk był naprawdę dobry. Jako źródło dźwięku służył jakiś ZEN Creative.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano

Witam i dziekuję za odpowiedź.

Zamówiłem własnie takie własnie "coś" i jesli mówisz że się sprawdza to powinno być dobrze. Co do odtwarzacza MP 3 to nie mam "Zenka" tylko inny, ale i tak powinien działać w stopniu zadawalającym.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak myślę, jak tylko sie sprawdzi to może być alternatywą dla słuchania muzyczki w autkach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dajcie znać jak Wam się ta kaseta spisze, bo chce coś takiego do Ipaq'a,żebym miał głośnomówiący od razu :mrgreen: ...

Transmiter radiowy jest fajny, tylko nie radzę podłączać do niego telefonu, bo gostek obok może odbierać :D

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
ja rowniez polecam transmiter radiowy, niekoniecznie z aukcji powyzej... swoja droga niezle kino musilalo by byc jak szukasz sobie jakies fali w radiu a tu nagle slyszysz jak ktos (najprawdopodobniej kierowca z auta obok bo te transmitery maja zasieg ok. 5 metrow) dzwoni sobie na 0 700 :twisted2: :lol:

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

A ja nie polecam transmiterów FM!

Zainteresowałem się tym wynalazkiem jakiś czas temu i podjechałem do sklepu, wziołem kilka róznych zeby wypróbować i nie byłem zadowolony z jakości dzwięku. Na trasmisji FM duzo się traci i wszytsko powoduje zakłucenia podczas jazdy. Wszystko zależy oczywiśće jakie kto ma wymagania audiofilskie, ale sądze ze już lepiej

wyprowadzić z radia kabel i podlaczyc zewnerzny odtwarzacz galwanicznie.

Never Say Never Again!
Opublikowano
Hey, tydzien temu zakupilem transmiter FM i jestes z niego bardzo zadowolony. Czyta zarowno ze sticka jak i hdd na usb. Brakuje mi tylko mozliwosci zarzadzania piosenkami. a jakos dzwieku jest dla mnie wystarczajaca.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Witam,

Opiszę swoje doświadczenia z tymi rozwiązaniami.

Transmiterów FM sprawdziłem parę i to różnych modeli (mój kolega również tym handluje).Podobało mi się bezprzewodowe rozwiązanie ale...generalnie słabo to chodziło. Transmitery FM bardzo obcinają pasmo :-( , spróbowałem rozwiązania z kasetą i kabelkiem do magnetofonu. Kupiłem taką Thomsona w Carrefour za ok 30 PLN. W porównaniu z FM, kaseta jest rewelacyjna.Ten zestaw gra jak compakt disc (mam iPoda oraz fabryczne Hi-Fi BMW)... bardzo polecam. Wszelkie FM transmitery poszły w zapomnienie. Rozwiązanie jest tanie i skuteczne. :cool2:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

ja korzystałem z kasety w poprzednim aucie.

byłem zadowolony :cool2:

jak kupowałem kasetę to najtańsze transmitery kosztowały 50 zł.

teraz przy tych cenach to można zamówić jedno i drugie

BMW Sauber F1 Team; only Pb
Opublikowano
polecam kasete adapter i odtwarzacz mp3 gra rewelacyjnie :) tanio i skutecznie, byc moze adiofila to niezadowoli heh ale dla przeciętnego ucha satysfakcja gwarantowana.
http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano

Hehh..

Dziki,

ja też tak jak wspomniałem w rozpoczętym temacie...ale i tak na ten sprzęt sie zdecydowałem. Trzeba eksperymentować i już!

Pozdrawiam

Opublikowano

Widzę że kolegialnie zgadzacie sie jednak co do kasety...no cóż zamówiłem osobiscie transmiter..czas pokaże jak to ma ma działać :)

Dzięki w każdym razie za wszelkie opinie, acz jednak zamierzam sprawdzić tem osławiony transmiter i obiecuję że wyjawię swoje zdanie w stopniu obiektywnym w jak najblizszym czasie.

Pozdrowienia dla wszelkich uzytkowników tego typu wynalazków.

Opublikowano

Zdecydowanie odradzam kasetę... Kiedyś używałem takiej przejściówki, podłączałem ją do discmana i jakość była beznadziejna... W dodatku kabel był kiepski i średnio co 10 kkm trzeba było go lutować...

Co do transmitera to trudno mi się wypowiadać na ten temat, kumpel używa czegoś takiego, kiedyś próbowaliśmy używać w kolumnie kilku samochodów, ale były problemy z zasięgiem. Poza tym chyba obyło się bez problemowo...

Opublikowano

Dziekuję za zainteresowanie tym tematem, tym bardziej że nie wiedziałem gdzie zasięgnąć wiadomości. Nie przypuszczałem że używacie tego, lub podobnego "Patentu".

Pozdrawiam.

Opublikowano
Przetestowałem własnie tranasmiter w samochodzie z mp 3 i rzeczywiście się sprawdza. Naprawdę świetna jakość dźwięku. Nie mam tylko porównania do kasety ale jak będę w jej posiadaniu to podzielę się uwagami.
Opublikowano

Jadę po nią na giełde elektroniczną przy ul. Balickiej w Krakowie, ale dopiero w sobotę. Wiem że jest za 19 zetów, że mam blisko i zagladam co sobotę to wolę tak kupić, a info zapodam jak ją przetestuję ( pewno też w tym samym dniu).

Pozdrawiam niecierpliwych.

:D