Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam taki mały problem z moja e91. Silnik 2,5l 218 przejechane prawie 300 tys km .

Problem jest następujący po nocy jak jadę auto dość mocno pooszarpuje jak się trochę rozgrzeje to jest trochę lepiej ale nie idealnie.

były sprawdzane świece, cewki, odma itd. i nic praktycznie się nie zmienia.

Jest jeszcze cos takiego ze podczas jazdy np na 4 biegu jak puszcze gaz i chce mocna wcisnąć to auto ma taki chwilowy zawias lub jak zwał brak mocy i po może 1s jedzie dalej. Ale nie dzieje się tak za każdym razem.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Opublikowano

Katalizator , oba banki

spojrzyj na to https://fault-code.com/p0420/

Mam to samo , tzn błędy , od co najmniej 50 kkm ( teraz 330 kkm nalotu)

Innych błędów brak i wyszedłem z założenia że przy tym przebiegu nie ma sensu inwestowac w wymiane katalizatorów .

Trochę poszarpuje na zimnym ale potem wygląda ok .

Kat dokonał żywota i raczej sie nie podniesie . Ewentualnie można go przepalic na autobahnie ...

Ale dla porządku sprawdź przebiegi na sondach (przez OBD ) i oceń spalanie oleju i paliwa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli katalizatory to najpierw sprawdzić czy połączenie między kolektorem a wydechem jest szczelne. Jeśli ta uszczelka jest wypalona i jest przedmuch - będzie rzucał tymi błędami.