Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mimo wymiany wtrysków na nowe ( które swoja drogą padły ) pozostał mi problem wibracji i drżenia auta po odpaleniu kiedy na zimnym silniku po nocy - juz sam start silnika na pozycji P odbywa sie z taką twardą wibracją jakiej nie było wczesniej i od razu jak przerzucę na D to całe auto drży bardzo , na N jest prawie dobrze , ale też drży bardziej niż kiedyś , na P trochę mniejsze drgania niż na D , ale tez są takie jakich nie było. Przy ruszaniu do 2 tys obr tez takie twarde lekko odczucie pracy , ale ... im dłużej jadę tym mniej i tak po kilku skrzyżowaniach i ok 10 km jazdy zero wibracji na postoju czy na D czy na R . Olej w skrzyni ma przejechane 50 tys . Silnik N43 benzyna . Czy to coś ze skrzynią ( olej nabiera temp w czasie jazdy i wibracje znikają ) , czy może poduszka silnika lub skrzyni , ale wtedy dlaczego temat ustaje po tych 10 km jazdy . Miał ktos takie coś ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
:cool2: napisz jeszcze jakie poduszki zamontowałeś ori OE czy jakieś OEMy. Są negatywne opinie o OEMach, gdyż często wibracje nasilają się po ich wymianie, a na końcu okazuje się że poduszki dobre, a inna zużyta część "przejęła" drgania po starej poduszce (nowa usztywniła silnik, słabszy element przejął drgania).
Opublikowano
Założyłem 2 nowe oryginały , niestety cena x2 w stosunku do najlepszego zamiennika . Ale jak to możliwe , żeby z oryginałami było coś nie tak ? Nic się nie pogorszyło , a za to wreszcie jest jak w nowym aucie pod tym względem . U mnie wytrzymały te fabryczne poduszki ponad 250 tys , ale tyle razy ile mi wypadał zapłon przez wtryski i telepało przez to silnikiem , to nie dziwię się , że w końcu sie zerwała jedna. No i jeżdżę juz kilka lat na bilstein B8 , to też się tam może jakoś dokładało tym skakaniem auta całego.
Opublikowano

No ja zamówiłem Corteco niby OEM ale przyszedł jakiś oszlifowany kątówką szajs bez numerów, oznaczeń dosłownie nic. Identycznie wyglądały Maxgear za ułamek ceny. Odesłałem bo szkoda nerwów gdyby potem nie chcieli uznać reklamacji. Nie zrobiłeś czasami zdjęcia jak wyglądały te OE?

20221013-201553.jpg 20221013-201611.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kazde Corteco ma oszlifowane numery, najlepsze poduszki na rynku to wlasnie te.
Opublikowano

Tak ale tu nie było żadnych oszlifowanych numerów. Na plastikowym dekielku powinien być jakiekolwiek numer i najwyżej miejsce gdzie było logo BMW skoro produkowali na pierwszy montaż. Taki Lemforder to chyba też oryginał a wygląda bardziej obiecująco.

h-preview.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lamforder nigdy nie byl i nie jest ori, czy to poduszki czy elementy zawieszenia. Corteco robi poduszki dla bmw, dlatego tez, sa zeszlifowane numery ale te z twojego zdjecia sa jakos dziwnie starte, nie spotkalem tego w zadnej poduszce ktora zakladalem, moze jakas podrobka wstawiona w pudelko Corteco...
Opublikowano
Zdjęć nie zrobiłem , ale oglądałem je , miały numery normalne bmw jak każda ori część i żadnych takich podejrzanych miejsc przyszlifowanych.
Opublikowano
Tak numerek i logo BMW na plastikowym dekielku. A w tych Corteco żadnych nawet zeszlifowanych oznaczeń i na dodatek paskudny odlew. Zacząłem szukać i identycznie wyglądają tanie pakowacze Maxgear/Topran. Być może ktoś podmienił.