Skocz do zawartości

e53 2003, jakie opony na flegi E9 1/2 J i E10 1/2 J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytanie jakie opony moge na te felgi zalozyc? Przod mam felgi E9,5 J X20EH2, a tyl E10,5 J X20EH2 tyle wyczytalem z tych felg. nie bede pisal jakie opony sa teraz , jestem swiezo po zakupie i jestem lekko przerazony. Jest tyle sprzecznych info w necie ... Mam nadzieje ze ktos kompetenty cos napisze. Pamietajcie, ze blogoslawieni sa ci co oblekaja w cisze to, gdy nie maja nic do powiedzenia. Pozdro :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak nie masz X-drive to nie musisz się bardzo przejmować obwodami. Dobierz coś zbliżonego do ORYGINALNEJ średnicy i już

https://www.willtheyfit.com/

tu masz zabawę

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
jak nie masz X-drive to nie musisz się bardzo przejmować obwodami. Dobierz coś zbliżonego do ORYGINALNEJ średnicy i już

https://www.willtheyfit.com/

tu masz zabawę

Ale ze jak, jak nie mam xDrive to nie muszę się przejmować, a zwykły 4x4 który mam to nic nie wpływa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak będzie 2-3% różnicy nie powinno się nic dziać.

Po prostu wpisz w tą stronę co Ci podałem np 255/50 R19 na feldze 19 i szukaj Twoich felg z oponami, żeby miały podobny obwód.

Zwróć uwagę, czy przednia felga zmieści się w nadkole przednie na szerokość - jc to poszerzenia z IS załóż i będzie ok

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam 4.6 I w standardzie są 20 cali. Z tyłu mam najszersze jakie się da (oficjalnie) czyli 315/35, a z przodu zamiast sugerowanych 275 mam 295/35. Szerszych się nie da. Taka fantazja poprzedniego właściciela. Nie wiem jak bardzo to szkodzi na napęd. Mam allroad nie idrive