Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie gdzie znajdę plus po zapłonie pod maską? Potrzebuje go do modułu drl, a nie chcę ciągnąć kabla z kabiny pasażera i rozbierać połowy samochodu.

:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za duzo informacji podaleś :mrgreen:

Rzuc chociaż silnik i miesiac i rok produkcji, a najlepiej 7 ostatnich znaków VIN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sorry zapomniałem o tobie. Niestety z tego co widzę nie ma pod maską zbytniego wyboru sygnału po zapłonie, czyli po wsadzeniu kluczyka i kliknięciu START/STOP. Zobacz bezpiecznik F29.

Ogolnie po zaplonie masz bezpiecznki za schowkiem:

F14 - radio

F15 - panel klimy

F16 - klakson, ale jest za przekaźnikiem, więc też lipa, bo przekaźnik jest wbudowany w skrzynke bezpiecznków

F27 - fo panelu szyb w drzwiach

F28 - do modułu PDC, ale to idzie na tył auta

F29 - do sensora AUC pod maską i to jedyny kabel po zapłonie przeciagniety pod machę. Wartosc 5A, kolor przewodu zielony z czerwonym paskiem. Sensor AUC, czyli smrodu jest przyczepiony do podszybia po stronie pasażera, obok takiej puszki otwieranej. Wpisz sobie w google "e87 AUC sensor" to go znajdziesz.

F30 - zapalniczka

Opublikowano
miałem podobny problem montując inne radio, plus znalazłem w skrzynce gdzie jest komp, (czerwony kabel) zasilanie po zamknięciu auta znika po jakiś 10 sekundach, bezproblemowo da się przeciągnąć kabelek do środka
Opublikowano
Bo dokładnie chodzi o to, że moduł DRL potrzebuje 13,2v po odpaleniu silnika i wtedy dostaje informacje ze ma sapalic światła, z resztą nie będzie problemów, a co dokładnie i jak muszę zdemontować żeby przeciągnąć przewód do środka ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja ściągałem podszybie żeby dostać się do głównej skrzynki tam gdzie ECU później mirnikiem szukałem prądu na kablach po kluczyku.