Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Chciałbym zasięgnąć rady doświadczonych użytkowników BMW X5 E70. Otóż zamierzam kupić 30si 272km rocznik 2007 do 2010. Zwiedziłem już pół polski i oglądnąłem sporo ofert przy czym jedna jest dość ciekawa. Jednak jest pewien problem i to dość poważny wg mnie ponieważ dot. xdrive... Podczas jazdy próbnej przy nabieraniu prędkości w okolicach 80km/h nagle tak jakby wywaliło biegi... skrzynia przeszła automatycznie w trybie serwisowy ...komunikat uszkodzony 4x4 na desce z żółtym trójkątem i na dodatek JOY od skrzyni przestał świecić. Jakby tego było mało auta po zgaszeniu nie można było odpalić. Wg mnie tak jakby X5 nie widział skrzyni. Po pewnym momencie może za 10tym razem przyciskając START auto odpala. Cała ulga bo przyszłoby wracać ok 3km ... Na całą sytuację właściciel sprzedający X5 twierdzi, że stało się to 2 raz w jego zyciu i myślał że przyczyną jest słaby akumulator . LoL co ma aku do skrzyni ??? Odouscilem zakup jednak temat nie daje mi spokoju. Właściciel twierdzi ze auto oddał do serwisu i prób został usunięty. Podobno spadła jakaś wtyczka od skrzyni od jakiegoś elementu odpowiedzialnego za te awarie.

Czy miał ktoś podobna sytuację z BMW X5 E70 ?

Czy możliwe, że zjawisko prawie rozwalonej skrzyni albo juz uszkodzonej jest powiązane z brakiem masy na jakiejś wtyczce ?

Co o tym sądzicie ?

Właściciel wydaje się uczciwy ale nie chciałbym pchać się w koszt naprawy xdrive na dzień dobry tuż po zakupie auta.

Dziękuję z góry za Wasza opinie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Tylko dobra diagnoza na miejscu lub w warsztacie prawdę Ci powie.

Może to niedoróbka po szybkiej naprawie lub jakaś prowizorka... normalne to nie jest.