Skocz do zawartości

Wymiana głównego przewodu plusowego

Gromit654

Rekomendowane odpowiedzi

Witam problem jest następujący auto przestało kręcić rozrusznikiem chodzi tylko bendiks. Po sprawdzeniu rozrusznika na krótko(auto na kanał drugi aku

przewody bezpośrednio w rozrusznik plus mostek)rozrusznik okazuje się sprawny kręci normalnie auto odpala.

Pierwszy podejrzany klema pirotechniczna, szybka akcja z mostkiem nad nią lecz zero reakcji auto nadal nie odpala.

Drugi strzał walnięty przewód od aku do wyprowadzenia koło przekładni kierowniczej , po przeciągnięciu na szybko pod autem innego kabla i wpięciu się nim w rozrusznik auto odpala normalnie .

Czeka mnie więc wymiana kabla plusowe z klemą piro.

Moje pytanie jest następujące którędy on idzie i co muszę zdemontować aby się do niego dobrać?

Dzięki za link kolego Fuser.

Sprawdzałem łączenia w sumie to są chyba tylko dwa klema i to wyjście pod nogami kierowcy jedno i drugie wyczyszczone i spryskane kontaktem.

Zostaje opcja że wypaliło się na zakuciach linek ale tego od strony silnika nie ma jak sprawdzić brak dostępu):

• 2 tygodnie później...
Z tego co pamiętam, kilkanaście lat temu użytkownik dajan miał podobny problem ze swoją e39. Może napisz do niego PW.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589