Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zgasły wszystkie światła w lewej przedniej lampie. Na desce seria komunikatów : awaria świateł pozycyjnych, awaria świateł mijania, awaria świateł skrętnych, awaria świateł do jazdy dziennej. Prawy reflektor działa poprawnie , poziomowanie działa, kierunki działają. Miał ktoś taki przypadek i może podpowiedzieć jaka przyczyna ?

Opublikowano

Oczywiście bez diagnozy komputerowej, to ciężko w takim przypadku coś doradzić.

Tak na szybko możesz sprawdzić w schowku pasażera bezpieczniki nr 9,32, 103,104.

Opublikowano

Dziwna sprawa, na dzisiaj byłem umówiony w serwisie, idę do samochodu uruchamiam silnik .....wszystkie światła świecą :) ...na desce zero błędów, a była cała litania.

Odwołałem serwis i czekam co dalej wymyśli autko :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Odczytaj błędy aby nie zaskoczyło Cię to w trasie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki ! Tak zrobię. Za parę dni mam planowy serwis to poproszę o sprawdzenie ew. błędów. Mam też swoją teorię co może być przyczyną. Awaria wystąpiła po myciu samochodu i zauważyłem 1 mm szparkę w uszczelnieniu sterownika świateł ( w prawej lampie bardziej przylega). Chyba trochę wilgoci dostało się do sterownika a po wysuszeniu światła wróciły i do dnia dzisiejszego działają poprawnie :) W trakcie mycia auta woda kapała w miejscu tej szparki ( sterownik główny z tyłu lampy tzw "jeżyk"