Skocz do zawartości

Nierówno podnosząca się szyba w drzwiach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nietypowy problem z szybą w drzwiach kierowcy.

Po wymianie ślizgów szyba opuszcza się i podnosi dość lekko i wszystko byłoby ok gdyby nie to że w momencie podnoszenia tylny podnosnik/linka (od strony zamka) podnosi się zbyty wcześnie lub oczywiście podnośnik/linka od strony zawiasu zbyt późno.

Efektem jest to że przy dochodzeniu do górnego położenia wypada z uszczelki a po całkowitym domknięciu powstaje szczelina między szyba a uszczelką w górny tylnym narożniku (tym od strony zamka)

I tu mam do szanownych forumowiczów pytanie, czy jest możliwość kalibracji podnośników/linke niezależnie przód tył?

Gdyby była możliwość opuszczania tej od strony zamka o ok 2cm lub podniesienia tej od strony zawiasów byłoby wszystko ok.

Czy w ogóle ktoś spotkał się z taką dolegliwością?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak miałem poluzowany taki nawrotnik(półksiężyc) linki na jednej prowadnicy, robiło mi się coś takiego, bo podczas pracy się przekręcał i zmieniał długość, ale 2cm :shock: to nie.

Tak czy inaczej zamiennik mechanizmu proponuję kupić, niedrogi a daje radę.