Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Szukam info odnośnie regeneracji lamp. Chce wymienić soczewki na inne(szukam rozwiązania pnp bez cięcia lampy) lub napylić odbłyśniki a także zregenerować brewki bo prawa jest strasznie wyblakła. Ktoś już ogarniał ten temat? Chciałbym zachować oryginalny wygląd a projekty, które znalazłem obejmują przemalowanie całej lampy

Opublikowano

Był tydzień temu identyczny temat. Nie obejdzie się bez ingerencji w lampę. Jeśli masz skrętne i chcesz zachować funkcję to dodatkowa opłata. Mi gość polecał EVOX + nowe klosze ale zrezygnowałem bo mam jedną nową lampę OEM i szkoda psuć. Poszukaj na Facebook firmę Vroomer, robią zayebistą robotę i za pełną regenerację powiedzieli mi 800zł/sztuka. Zmiana soczewki logiczne będzie kosztować więcej.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=396916

Opublikowano
Generalnie to proces regeneracji chciałem wykonać sam rylko nie wiem co zrobić z wyblaknietymi brewkami. Jeśli chodzi o ebox-r to niepodejda bez adaptera one siadają do soczewek hella e55. Udało mi się dowiedzieć, że do soczewek w E90 można ogarnąć inna soczewkę ale wymaga regulacji, póki co kopię dalej
Opublikowano

Różnica między nową a starą lampą przed regeneracją. Żarnik Osram NightBreaker. Dla mnie świecą super i nie będę nic kombinował. Zdjęcie w trybie manualnym żeby nie wyrównało jasności.

20220622-231654.jpg