Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem podobnego tematu ale niestety nie udało się :|

Kilka dni temu pilot przestał otwierać samochód z daleka a dopiero po podejściu pod same drzwi udawało się to zrobić. Postanowiłem wymienić baterię w pilocie pomimo że wcześniejsza miała nadal 3V(nic to nie dało). Sytuacja się jednak pogorszyła i samochód można otworzyć jedynie z kluczyka (tego metalowego) a dodatkowo samochód można odpalić jedynie po przyłożeniu pilota do kolumny kierowniczej (trwa to kilka sekund zanim uda się uruchomić zapłon ponieważ nie widzi pilota).

Sprawdziłem wiązkę która idzie do modułu diversity - jest ok (wartości zbliżone do tych jakie występują w E60/61)

Na internecie znalazłem info że lubią padać wzmacniacze antenowe modułu komfortu jednak niezlokalizowałem ich w swoim samochodzie (nie ma go w spojlerze nad tylnią szybą ani pod, w tylnej części podsufitki, słupku A i B, bocznych częściach bagażnika). Zastanawia mnie jednak fakt że z modułu diversity wychodzi taśma na cały spojler - co wygląda jakby wzmacniacz był wbudowany w moduł.

Moje pytanie czy ktoś miał podobny problem i czy wiecie gdzie mogą być te wzmacniacze (najprawdopodobniej 2)

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
niestety posiadam tylko jeden pilot

Pasowalo by sprawdzic czy kluczyk wysyła sygnał, żeby wykluczyć jego awarie ( są taki stoiska w niektórych galeriach )

Opublikowano
Masz Comfort Acces?

Nie posiadam

Cały czas nie daje mi spokoju ten wzmacniacz antenowy.

Na zdjęciu https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=MX11-EUR-10-2011-F11-BMW-520d&diagId=65_2238&fbclid=IwAR1EimNz0fPCaGNzZ-qCSM32t8XIIoTWBXm3YTAuz2kxNVu6-hQ1byVIcY4#65209266639 jest on pod numerem 1 - ale to wygląda jak modół diversity(65209266639 01 - numer części jaki na nim jest). W spojlerze nad szybą jest na całej powierzchni rozłożona taśma która następnie wchodzi do tego modułu . Czy jest możliwe że diversity posiada wbudowany wzmaczniacz ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź po numerach swój i wymień , nie musisz nic kodować , najważniejsze aby MHz się zgadzały z twoim pilotem masz częstotliwość na pilocie wybitą pod klapką od baterii (europa 868MHz ), bardziej niestety wydaje mi się ze to twój pilot ma problem