Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś podczas trasy wyskoczył komunikat o ubytku płynu chłodniczego. Dolałem 1litr,przebieg auta 10.000, 40 D. Czy to normalne, wydaje mi się że nie? :?
Opublikowano
Dziś podczas trasy wyskoczył komunikat o ubytku płynu chłodniczego. Dolałem 1litr,przebieg auta 10.000, 40 D. Czy to normalne, wydaje mi się że nie? :?

Zdecydowanie nie

Opublikowano

Auto w serwisie,przed chwilą dzwonił gościu że przegryziony jakiś wężyk przez jakiegoś gryzonia i gwarancja tego nie obejmie.

Macie jakieś skuteczne sposoby na gryzonie- kostka toaletowa, jakiś odstraszacz???

Opublikowano

W sumie chyba ucieszyłbym się z takiej diagnozy.

Pomysłów i rad w internecie duuużo (odchody zwierząt, etc.). Ja stosowałem swego czasu woreczek z psią sierścią - trzeba co jakiś czas wymieniać.

Opublikowano
W sumie chyba ucieszyłbym się z takiej diagnozy.

Pomysłów i rad w internecie duuużo (odchody zwierząt, etc.). Ja stosowałem swego czasu woreczek z psią sierścią - trzeba co jakiś czas wymieniać.

i nagle psy z ulic zaczną znikać ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak mi w jednym samochodzie kuny zjadły wężyk to przez jakiś czas stosowałem takie coś:

PR_Liqui_Moly_Odstraszacz_gryzoni_2708.jpg

Od tego czasu już nic nie zjadły. Ale też chyba ostatni raz z rok temu to użyłem więc może kwestia szczęścia...

Opublikowano
W czasie oczekiwania na naprawę rurki, pan opiekun oznajmił mi, że jest już założona ale ukazała się druga pod spodem, również pogryziona ( prawdopodobnie kuna) :mad2: . Wróciłem do domu autem zastępczym i jutro jak dotrze część do serwisu odbiorę swoje auto. Jak pech to pech i kilka tysi poleci z kieszeni :cry:
Opublikowano
Zglosilem naprawę z AC jednak jest problem bo auto już naprawione a PZU chce zobaczyć uszkodzony samochód a nie naprawiony. Serwis posiada uszkodzone rurki jednak zatrzymał mi auto i wyda dopiero po decyzji ubezpieczalni. Kiedy,nie wiadomo, może jutro może za dwa tygodnie -paranoja
Opublikowano
Rachunek za dwie rurki wynosi niecałe 2 tys.zł ( z czego większość stanowi robocizna)jednak dla mnie ważniejsze jest to, że zatrzymano mi auto nie wiadomo na jak długo jak jakiemuś przestępcy :mad2: .
Opublikowano
Zglosilem naprawę z AC jednak jest problem bo auto już naprawione a PZU chce zobaczyć uszkodzony samochód a nie naprawiony. Serwis posiada uszkodzone rurki jednak zatrzymał mi auto i wyda dopiero po decyzji ubezpieczalni. Kiedy,nie wiadomo, może jutro może za dwa tygodnie -paranoja

To na przyszłość wybieraj takie ASO, które należy do sieci naprawczej PZU - wtedy oględziny robi pracownik ASO i naprawa bez zbędnej zwłoki.

http://images.spritmonitor.de/1244128.png - ekologia pełną gębą :lol:
Opublikowano
Na przyszłość to wypadałoby być prawnikiem ,mechanikiem i ubezpieczycielem w jednym i wszystko wiedzieć i przewidzieć. Pojechałem do serwisu ASO zlikwidować ubytek płynu na gwarancji, skończyło się tak jak się skończyło.
Opublikowano
.

Macie jakieś skuteczne sposoby na gryzonie- kostk, jakiś odstraszacz???

Ja mam zamontowane w swoim dotychczasowym aucie (na x5 czekam) elektroniczny odstraszacz - działa i nie rozładowuje aku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Też mi dziś przyszedł, będę montował. Czy nie przyczepią się na przeglądach??

Wczoraj odebrałem swoje auto z ASO Lublin ,zapłaciłem za fakturę i będę się buajał z ubezpieczalnią na własną rękę ( pewnie nic z tego nie wyjdzie). Podejście serwisu-pełna olewka, postaram się tam nie bywać albo bywać jak najrzadziej. PZU- zero maila,telefonu w mojej sprawie. Samochód stałby na parkingu serwisu może i dwa tygodnie bo nikomu się nie spieszy :mad2: