Skocz do zawartości

Awaria wtryskiwaczy? Mechanik Łódź

Jozvik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Na wstępie powiem że jestem totalnym amatorem. Mam problem ze swoim autkiem - E87 120i 2.0 benzyna. Usterka pojawiła się rok temu. Polega ona na tym, że w momencie gdy silnik jest nagrzany wyłączenie i włączenie auta powoduje, że trzęsie się jak traktor, miga check. Auto traci moc, żeby jechać trzeba dołożyć trochę gazu. Oczywiście byłem z tym u mechanika, nawet 3. Każdy mówił, że to problem z cewkami i tak miałem już w sumie wymienione 4 cewki, problem niestety nadal występuje. Problem występuje tylko gdy trochę pojeżdżę. Na zimnym silniku zawsze odpala bez błędu i dopóki go nie zgaszę, albo nie postoję dłużej w korku/na światłach działa normalnie. Ewidentnie rolę gra temperatura, jak zrobiło się ciepło, wszystko zaczynało się szybciej. Krótkie trasy rzadko powodują wystąpienie awarii. Dodatkowo gdy silnik zaczyna trząść, przejadę kawałek, zatrzymam się, włączę i wyłączę samochód problem znika, odpala dobrze i działa do ponownego uruchomienia-zgaszenia. Pojechałem ostatnio do miejscowego mistrza diagnostyki, stwierdził, że jest błąd na trzecim ?zaworze? i że to prawdopodobnie wtryski. Zalecił mi zamienienie wtrysku 3 z innym i sprawdzenie, czy problem na komputerze będzie dalej na 3 czy na zamienionym. Natomiast mechanik nr 3 (wymieniał 3 cewki i czujnik) przez telefon powiedział mi, że problem jest w silniku, na info o wtryskiwaczach, powiedział że wtryski w tych samochodach się nie psują, ale jak chcę to może mi przełożyć.

Jako że nie grzeszę wiedzą o autach chciałem zapytać, czy rzeczywiście to mogą być wtryskiwacze oraz czy znacie mechanika z Łodzi który byłby w stanie ogarnąć tę awarię?

Wielkie dzięki za pomoc.

Pojawiają mi się jeszcze takie lampki po kilku chwilach migania checku.

310323547-892999845030274-6083935979051605926-n.jpg