Skocz do zawartości

E39 M52 2.0 11.98r. czy to objawy stacyjki do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
WItam co jakis czas przy odpaleniu auta nie zalacza sie radio,ponowne odpalenie auta , gra.Wczoraj radio sie wyłaczało kiedy odsuwalem daszek przeciwsloneczny,lampki od daszku bardzo slabo swiecily i zapalalo sie z tylu srodkowe swiatlo stop , wszedl tez bład poduszek na chwile i awaria skrzyni.Po ponownym odpalenie auta wszystko pogasło i dziala do dzis normalnie.Czy to wina stacyjki? Czy auto gubi gdzies mase? dzieki za pomoc. Edytowane przez sqnix
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień kostkę lub wyczyść styki wewnątrz kostki.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
jak juz to rozbiorę to wole wymienic na nową, taki zamiennik za 70zł z allegro da rade? czy lepiej isc w febi za 180zł , oryginał ponad 400zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z zamienników wyleczyłem się dzięki grupie VW ;)

U siebie wyczyściłem styki i 1,5 roku chodzi jak należy.

Opublikowano
chodzi o te styki w srodku kostki stacyjki? Mam ją rozebrać? czy styki w kostce instalacji podlaczeniowej do owej kostki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak trzeba rozebrać kostkę i styki w środku wyczyścić. Najlepiej jakimś drobnym papierem typu 500-800
Opublikowano
zamowiłem jakas nową , stara zregeneruje na zapas. Wczoraj znalazlem pod kierownica złacze OBD, myslalem ze tylko jest pod maska te okrągłe OBD.Jest jakas roznica przy podlaczeniach? To samo pokazuje tu i tu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pod kierownicą masz tylko połączenie z silnikiem i automatyczną skrzynią, pod maską masz wszystko.