Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli do drugie zdjęcie to topola szara (poplar grey), to gorąco polecam. Przy odbitym świetle wygląda jak piano black ale przy braku odbić pokazuje swój "wzorek". Dodatkowo to bardzo neutralny kolor/wzór dający świetne odcięcie między deską a skórą.

U mnie świetnie to zagrało z Nappa Mokka i tak samo będzie z brązami Merino.

Zastanawiałem się też nad matowym Fineline Cove ale tutaj trzeba uważać, bo matowe wykończenie powoduje "lepszą widoczność" koloru tego dekoru i ten akurat kolor niekoniecznie dobrze zagra z ciepłym brązem Merino. Dodatkowo Fineline Cove wygląda trochę jak "tania szafa"... ale to już kwestia indywidualna:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak wygląda Topola w połączeniu z białą tapicerką, zapiera dech w piersiach :wink:

IMG20220703105117.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakoś mi to nie podchodzi , czarne w szare w brązowe i jeszcze wstawki aluminiowe , bardziej bym wybrał albo czarne listwy albo brązowe żeby jakaś harmonia była

Screenshot-2022-10-16-21-54-54-21-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Opublikowano

Drewno w mojej estetyce mnie musi być w macie. Najlepiej z tekstura wyczuwalną w dotyku.

Lakierowane na połysk trąci trochę PRL-ska meblościanką

Co do koloru to do brązowych skór, dobrałbym drewno w odcieniach również brązu.

Opublikowano

Tyle, że to drewno to taki plastik udający drewno:)

Jedna z zasad łączenia kolorów mówi mniej więcej tyle: nie łączy się ze sobą kolorów bliskich sobie. Stąd trzeba uważać z łączeniem brązów z innymi, podobnymi brązami.

Przy Tartufo najbezpieczniejszym wyborem były "niestety" Piano Black. To musi dobrze zagrać.

Topola przy świetle odbitym wygląda podobnie, jedynie w cieniu pokazuje szary wzorek.

Fineline Cove to mocny, matowy dekor. Jak dla mnie zbyt odstający od Tartufo. Fajnie komponował się z brązową Nappą ale finalnie wolałem połysk - stąd wybór padł na topolę.

W internetach krążyły gdzieś zdjęcia z Tartufo połączonym ze śliwą. Wygląda to mega-ciepło a ciekawostką jest to, że w takim wariancie dekor przy dźwigni zmiany biegów to piano-black. Jak dla mnie to trochę zbyt cukierkowe połączenie i chyba wybrałbym jednak "pełny" piano-black, ale warto je "obadać".

Tak naprawdę to każde "drewno" jakoś tam odstaje od całej reszty samochodu. Zawsze łączy się z aluminium i czarnym plastikiem w połysku. W przypadku matów listwy są bardziej widoczne. Przy połysku odbite światło ukrywa nieco dekor i listwa mniej odstaje od sąsiednich plastików i aluminium.

Opublikowano

Przepraszam - czy moge namieszac? :)

Polecam drewno w macie (odpada kwestia odciskow palcow, odbic swiatla). Ale w czarnym macie. Wyglada neutralnie; mam to polaczone z beżem.

Niemniej musze przyznac, ze Grey Poplar ma bardzo ladny wzor.

C8682112-EE32-40-FA-A9-C5-71-D122-E397-EF.jpg

Opublikowano

Kilka obiecanych, "prawdziwych" fotek topoli w zestawieniu z brązową nappą.

Warto zauważyć, że w nappie (chyba od LCI) tunel środkowy jest wykończony po bokach czarnym kolorem ale już przy merino jest to kolor skóry.

Photo-17-10-2022-08-05-53.jpg"%20alt="Photo-17-10-2022-08-05-53

Photo-17-10-2022-08-46-26.jpg"%20alt="Photo-17-10-2022-08-46-26

Photo-17-10-2022-08-46-34.jpg"%20alt="Photo-17-10-2022-08-46-34

Opublikowano

zmienię na Fineline Cove z Merino Tartufo, fajnie to gra, Piano Black też ale te palce pozostawiane mnie wkurzają i to że zlewa się z panel idrive

attachment.php?attachmentid=2696259&stc=1&d=1631653502

Opublikowano

Twoje auto, Twoja decyzja. Ty masz czuć się w nim dobrze, a nie internety:)

Z tym palcowaniem to jest tak, że akurat miejsc gdzie są listwy praktycznie się nie dotyka... To czego się dotyka w każdej wersji jest z czarnego, błyszczącego plastiku i się palcuje:(

Mi to połączenie średnio się podoba, bo Fineline Cove to jednak zimny dekor a Tartufo jest bardzo ciepłe. Ale to moje poczucie estetyki:)

"W realu" oczywiście może to wyglądać inaczej niż na zdjęciu.