Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem zainteresowany doposażeniem auta w aktywny tempomat. Czy ktoś z szanownego grona przerabiał ten temat i wie co z czym się je i czy da się dołożyć to do 530e z 2017 roku? Jeśli tak prosił bym o jakieś info?
Opublikowano

Glowne pytanie to czy masz pompe dsc gotowa na to ? Tzn auto nommasz asystent parkowania ??

Bo tak ogolnie to pompa dsc radar prYciski w kiere okablowanie i kodowanie

Opublikowano

Też się do tego przymierzałem, ale do radaru, przycisków i diod w kierownicy trzeba dodać jeszcze nowy zderzak z miejscem na radar więc odpuściłem bo koszt zapewne ponad 12tyś.

No i nie wiem czy nie trzeba czujnika wzroku kierowcy umieszczonego w zegarach (auto ruszy samo jeśli kierowca patrzy na drogę). Ja mam zwykłe zegary (nie te professional) i nie wiem czy taki czujnik jest do dołożenia czy nie trzeba jeszcze zegarów professional.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To panowie macie trochę informacji jak funkcjonuje aktywny ACC w g30

trochę więcej trzeba niż tu piszecie .

SAS i KAFAS obowiązkowe (co do DSC to możecie sobie sprawdzić w katalogu części)

http://chomikuj.pl/M-car/BMW-car/ACC+g30+4,8410033356.pdf

szukałem informacji jak instalowałem asystenta parkowania plus i kamery 360 st

Opublikowano
Sa dwie opcje , wersja prostrza do 160 km/h nie wymaga zmiany kierownicy tylko przyciskow. Zderzaka nie trzeba znieniac tylko kratke plus radar. Najwiekszy wydatek to pompa dsc