Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale o co konkretnie ci chodzi?

Efficient Dynamics to była wersja bmw sprzedawana między 09/11-06/13 i nie był to jakiś jeden system tylko zlepek różnych funkcji więc nie wykodujesz.

Chcesz się pozbyć - sprzedaj auto.

spacer.png

Opublikowano
To znaczy u mnie ten system odnawia energię podczas jak auto daje neutralna to wysprzegla auto i hamuje silnikiem jest to wyczuwalne te hamowanie nie wiem jak to opisać i nie chce sprzedawać auta tylko pozbyć się tego w jakiś sposób
Opublikowano
Tak mam takie wrażenie jak biegi schodza w dół co takie opóźnienia i wolna reakcja na gaz naciskam pedał gazu i kręci obroty ale jak by na biegu nie był to trwa z sekundę dwie ale czuć to
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jak się niby toczy to obroty spadają na 700 a dopiero po dodaniu wracają jak powinny ? W eco pro jest to . Żeglowanie czy jak to nazywają . Jeśli jest wrażenie że jakby poślizg czy ślizgajace sprzęgło to może coś ze skrzynią . przydałoby się błedy odczytać .
Opublikowano
I np jak zjeżdżam z górki to redukuje bieg obroty wchodzą nawet do okoł 2000 strasznie buczy przy zjeżdżaniu z górki i wtedy ładuje akumulator ten system tak jakby wysprzegla skrzynie i jechał na pół biegu strasznie dziwne to jest do opisania