Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem nie dawno auto. W dniu zakupu wszystko było ok aż do dziś. Rano wyświetlił się błąd:

AWARIA ZASIĘGU ŚWIATEŁ.

Xenon świeci, ringi, doświetlanie i kierunkowskaz też. Jest to lampa od strony kierowcy. Pod kompem pokazuje błąd kodowania. Podpinane testerem BOSCH KTS. Zauważyłem jeszcze ze soczewka podczas jazdy „chodzi” na prawo i lewo. Da radę to jakoś ogarnąć przez kodowanie?

Auto to 5gt 2011.

Opublikowano

Kts jest bardzo dobry ale nie do BMW.

Jedz do kogoś kto ma program.

Co do soczewki to nie bardzo rozumiem.

Jeśli podczas jazdy „chodzi na prawo lewo” tzn działa prawidłowo

system tzw skrętnych świateł …

Opublikowano
Postaram się podpiąć kompem do BMW. To że chodzi na prawo i lewo zauważyłem dziś. Tzn podczas jazdy na wprost lewe światło przechodzi od lewej do prawej strony a potem z prawej do lewej. Prawe stoi w miejscu.
Opublikowano

Kuuur serio? Wydawało mi się że jednak jest coś nie tak z tą lampą. Dziwne jak dla mnie. Wczoraj jechałem około 50-60 km/h i dalej się tak działo. Dziś sprawdzę przy wyższych prędkościach

EDIT

Filmik jak zachowuje się soczewka na postoju przy delikatnym skręcie kierownicy w prawo i po jej wyprostowaniu.

Opublikowano

rzeczywiście na filmie widać, że coś jest nie tak ... uwalona sama lampa ?? czujnik skrętu ?? kalibracja punktu zero kierownicy i przekładni ??

nie pamiętam dokładnie, ale w którąś stronę na postoju (chyba lewo) lampa w ogóle nie powinna iść ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może sam czujnik skręcenia soczewki w lampie się uszkodził i teraz lata bo nie może pozycji znaleźć . Jakby awarii uległ czujnik skrętu w kierownicy to DSC by się wysypało pewnie .