Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, jak w temacie napisałem przymierzam się do kupna e90 z silnikiem 325i, ale już tym po filcie. O samej e90 można wiele się naczytać w internecie, ale o samym 3.0 218km już mniej. Jakiś bolączki doczytałem samego motoru jak np. wadliwe wtryski. Ale może jest tu ktoś bardziej rozeznany z tym motorem niż ja. Uprzedzę tylko niektórych że znam koszt serwisowania tej marki, sam posiadam 3.0 diesla aktualnie, ale chcę się przesiąść na benzynę, gdyż nie robię już tyle kilometrów co kiedyś. Z góry dzięki za pomoc! :)
Opublikowano

Poszukaj tematów o N43/N53. LPG nie założysz, problemy z sondą i katem NOx, wtryskiwacze co raz trudniej dostać, HPFP też lubi paść, pompa oleju o zmiennej wydajności psuje się zaworek regulacyjny. Trudna i skomplikowana jednostka z masą adaptacji, dwa tryby pracy silnika itd. Ja dopiero się zagłębiam bo chciałem kupić ale N43, chyba @lukaszewski ma ten silnik obeznany od A do Z to możesz podpytać o szczegóły.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=254778&start=60#p2618813

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.