Skocz do zawartości

BMW X3 E83 2.0 B - Rozmieszczenie elementów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś kto ma ten silnik, może podpowiedzieć co gdzie się znajduje w tym silniku?

Wlewy płynów. filtry itp?

Po lewej stronie mam taki pojemnik plastikowy co to jest? Gdzie jest filtr powietrza?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie gniewaj się, że ci to napiszę, ale co z ciebie za kierowca, jak takie pytana zadajesz? Masz przecież na korkach oznaczenia, a filtry bez problemu znajdziesz, patrząc się na silnik... W obecnych czasach też można większość takich podstawowych wiadomości zdobyć w internecie, Nawet tu na forum, właśnie w dziale X3 E83, kolega Kruk umieścił instrukcję po polsku w PDF do ściągnięcia...
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Nie gniewaj się, że ci to napiszę, ale co z ciebie za kierowca, jak takie pytana zadajesz? Masz przecież na korkach oznaczenia, a filtry bez problemu znajdziesz, patrząc się na silnik... W obecnych czasach też można większość takich podstawowych wiadomości zdobyć w internecie, Nawet tu na forum, właśnie w dziale X3 E83, kolega Kruk umieścił instrukcję po polsku w PDF do ściągnięcia...

Nie gniewam się ale dla silnika 2.0i wiadomości jest bardzo mało. Poza tym gdzie spryskiwacz, wspomaganie, hamulec i olej to wiem ale z filtrem powietrza, paliwa pod tymi osłonami to wcale już nie takie oczywiste.

Nie wiem również jak rozpoznać czy mam silnik bez technologii valvetronic bo samochód jest z pograniczna 2008 i 2009 i niektóre katalogi pokazują ze to już ma ten system a inne że nie.

Jeśli masz jakiś materiał na temat tego silnika to poproszę o linka bo przeszukałem i w większości są diesle.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Filtr powietrza po prawej, filtra paliwa w tym silniku nie ma a sam silnik to n46, oczywiscie zawsze byly z vvt.
Opublikowano
Filtr powietrza po prawej, filtra paliwa w tym silniku nie ma a sam silnik to n46, oczywiscie zawsze byly z vvt.

A możesz podpowiedzieć jak zdjąć ta pokrywę gdzie jest filtr powietrza. Nie chce nic połamać.

Co do filtra paliwa to widziałem gdzieś na filmach youtube że filtr jest pod spodem auta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy jest ktoś w stanie pomóc? Nic nie moge znaleźć na temat silnika 2.0 benzyna. Cały czas wyszukuje 2.0 diesel.