Skocz do zawartości

Klekotanie przy wciscnieciu sprzegla podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem taki, jak w temacie, podczas jazdy gdy wciskam sprzeglo slychac, że tak powiem kilkukrotne zaklekotanie, na początku slyszalem to najbardziej podczas jazdy na wstecznym wciskajac i puszczając sprzeglo, a teraz slychac to tez przy puszczeniu sprzegla po zmianie biegow normalnie jadac do przodu :) Dodam też ze kierownica mi się "telepie", wibruje lewo prawo od 80kmh wzwyż, także coś mi tu podchodzi dyfrem, ale że nie znam sie i nie mogłem znalezc tego konkretnego przypadku nigdzie na forum to pytam tutaj, jakies sugestie?
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierwsze zapewne łożysko oporowe (mniej optymistycznie dwumasowe koło zamachowe) a drugie koła (opony lub/i felgi), zamień tył na przód i sprawdź.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chodziło jednak o wyważenie, zimówki teraz siedzą i juz jest wszystko glanc, ale co do pierwszego dodam jeszcze ze przy wrzuceniu jedynki slychac gluche uderzenie jakby z tylu, takze mysle ze to cos tez z dyfrem, niedlugo jade do znajomego na kanal i zobacze jak tam dyfer sie trzyma na tulejach.