Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj rano po odpaleniu samochodu auto samo zgasło i nie odpala, rozrusznik kręci raz na jakiś czas choćby miał już odpalić i nie odpala, po podpięciu komputera wysypało błędy a następnie po ich skasowaniu i ponownej próbie odpalenia nic się nie zmieniło, podpiąłem komputer i cały czas wyskakuje błąd 2B62 czy ktoś mógłby pomóc co zrobić
Opublikowano
Odkręć korek wlewu oleju i druga osoba niech zakręci rozrusznikiem. Powinno być widać czy łańcuch się obraca.

Sprawdziłem i łańcuch się obraca razem z wałkiem, czyli chyba wina czujnika, jest możliwość że rozrząd przeskoczyły np o jeden ząbek? Chciałbym tez dopisać ze 3,4 tys temu był robiony kompletny rozrząd i wymiana uszczelniaczy zaworowych bo kopcił na biało

Opublikowano
No to masz dwie opcje. Albo nadal wina czujnika albo coś źle skręcili przy wymianie rozrządu. Wiesz może co było wymieniane?
Opublikowano
No to masz dwie opcje. Albo nadal wina czujnika albo coś źle skręcili przy wymianie rozrządu. Wiesz może co było wymieniane?

Z tego co wiem(auto dziewczyny) był wymieniony kompletny rozrząd przynajmniej tak oni określili to nic więcej nie wiem chyba będzie dzisiaj zabierana bo stoi pod moim domem i oddana do mechanika który to robił

EDIT:

Mechanik do którego auto zostało oddane stwierdził ze silnik jest do wymiany (ten sam co poprzednio robił w nim ten rozrząd), czy naprawdę jest taka możliwość? Niestety nie wiem dokładnie po czym stwierdził ze silnik do wymiany bo przekazała mi to dziewczyna… zastanawia mnie bo Auto chodziło cały czas miało moc nie korciło paliło od strzała No naprawdę bajka na dodatek przejechało tylko 203k km